DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.321,630,12
BITCOIN 22954022,85%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Akıllı KOBİ Platformu” hizmete açıldı…

“Akıllı KOBİ Platformu” hizmete açıldı…

ABONE OL
Eyl 19, 2021 20:25
“Akıllı KOBİ Platformu” hizmete açıldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, işinde dijital dönüşümü gerçekleştirmek isteyen KOBİ’ler için hayata geçirilen Akıllı KOBİ platformunu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in katıldığı online toplantı ile duyurdu. Toplantıya Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Oda-Borsa başkanları, Oda Genel Sekreterleri ve Profesyonelleri katılım sağladı…

Hisarcıklıoğlu: KOBİ’ler önceliğimizi oluşturuyor…

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ekonomisinde faaliyet gösteren işletmelerin en önemli kısmını KOBİ’ler oluşturuyor. Büyük işletmeler KOBİ’lerin desteği ile üretimlerini gerçekleştiriyorlar, yine KOBİ’lerin desteğiyle ürün ve hizmetlerinin pazarlamasını yapabiliyorlar” dedi.

Kamunun önemli tedarikçileri arasında KOBİ’lerin de bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Ekonominin çarkları aslında KOBİ’ler üzerine kuruluyor. Hep söylüyorum, ülkemizdeki KOBİ’ler ekonomimizin bel kemiği, istihdamın ve büyümenin itici gücü, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel taşı olarak faaliyet gösteriyorlar. Üyelerimizin %99’undan fazlası KOBİ’lerden meydana geliyor. Durum böyle olunca TOBB’un çalışma gündeminde KOBİ’ler öncelik arz ediyor. Biz de KOBİ’ler için politika geliştiriyor, KOBİ’ler için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, özel sektörü etkileyen önemli konulardan bir tanesinin, teknolojilerin çok hızlı değişmesi ve gelişmesi olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Yeni teknolojilerden en çok etkilenen kitleyi de KOBİ’ler oluşturuyor. İşte bu yüzden diyoruz ki, ‘KOBİ’lerin artık dijitalleşmesi gerekiyor’. Diğer taraftan pandemi ile birlikte daha da artan dijitalleşme ihtiyacı en çok KOBİ’leri etkiliyor. Dijital dönüşümünü gerçekleştiremeyen KOBİ’ler ticari hayatlarına devam etmekte zorlanıyor, rekabette geride kalıyor. Pandemi ile dijitalleşme bir zorunluluk haline geldi. Teknolojik altyapısı hazır olan işletmeler, e-ticaret ve uzaktan çalışma sistemleri ve dijital ödeme kanalları yardımıyla pandemiden en az etkilenenler arasında yer aldılar.

Biz de TOBB olarak KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık, daha çok proje geliştirmeye başladık. Bu çalışmalarımız esnasında sahada önemli ve temel bir eksiklik tespit ettik. Dijitalleşme konusunda çözüm sunan şirketler ile dijitalleşmek isteyen KOBİ’ler arasında bir iletişim kopukluğu ve güven eksikliği var. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve dijitalleşme konusunda tüm çalışmaları tek bir çatı altında toplayacak güvenilir bir platform oluşturmak üzere Akıllı KOBİ projesini geliştirdik. Visa da bu projenin sponsoru oldu” dedi.

Akıllı KOBİ Platformu

Akıllı KOBİ, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip. akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabilen platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecek. Akıllı KOBİ’yi ziyaret eden KOBİ’ler ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek. Böylelikle KOBİ’ler A’dan Z’ye dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılamış olacak.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.