DOLAR 32,3432 0.18%
EURO 35,1976 0.01%
ALTIN 2.246,500,15
BITCOIN 2126792-3,06%
Elazığ

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or: Sivrice Hayalet İlçe Konumunda

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or: Sivrice Hayalet İlçe Konumunda

ABONE OL
Eyl 12, 2021 18:24
İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or: Sivrice Hayalet İlçe Konumunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ve beraberindeki teşkilat mensuplarının durağı Sivrice ilçesi oldu. 24 Ocak’tan yaşanan büyük depremin merkez üssü olan Sivrice’nin hayalet ilçe konumunda olduğunu ifade eden Başkan Or, esnaf ve vatandaşın sorunlarının çözülmediğini kaydetti.

Şehrin genelinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İYİ Parti teşkilatının durağı Sivrice ilçesi ve Kürk Köyü oldu. Başkan Mevlüt Or, Merkez İlçe Başkanı mustafa YALÇIN, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Mesude Cömert, Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül ve iş insanı Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

VATANDAŞLAR MUHATAP BULAMIYOR

Depremin merkez üssü olan Sivrice’de konutların henüz teslim edilmediğini belirten vatandaşlar şunları söylediler:

“24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız depremin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen hala daha konutlarımız teslim edilmedi. Mecliste sorunlarımızı dile getiren kimse yok. Depremin merkez üssünün Sivrice olmasına rağmen konutların en son burada yapılması ayrı bir sorun. Burada 300 konut inşa edildi ama yapı demeye bin şahit lazım. Evler adeta bir kümes gibi. Belediye dükkânlarının TOKİ’ye satıldığı iddiaları var. Yurdun çeşitli illerinde yaşanan afetler sonrasında, hemen o bölgeler Afet Bölgesi ilan edilirken şehrimizin sahibi olmayışından bizler üvey evlat muamelesi gördük. Depremin ardından konteynerlerde zorlu şartlar altında mücadele ettik. Söz verildiği halde henüz daha tamamlanmayan projeleri eleştirdiğimiz zaman da bizlere hemen bir yafta vuruyorlar. Biz doğruları dile getiriyor ve Sivrice’nin mağdur edildiğini dile getiriyoruz.”

BAŞKAN OR ‘AKP MİLLETVEKİLLERİ SİVRİCE’DEN BİHABER’

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, Sivrice’deki esnaf ve vatandaşın sorunlarının yumak haline geldiğini belirterek açıklamasında şunları söyledi:

“İlçe gezilerimiz kapsamında Sivrice’de ve Kürk Köyü’nde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sivrice ilçesi 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremin merkez üssü olarak belirlenmişti. Burada ki vatandaşlar depremin ardından yapılan çalışmalardan halen arzu ettikleri neticeleri alamadıklarını, sorunlarının devam ettiğini, sorunlar ile ilgili muhatap bulamadıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlar kendileri için yapılan konutların ne zaman teslim edileceğini, teslim edilecek olan konutlara ne kadar para ödeyeceklerini bilmediklerini, bu soruların cevaplarını aradıklarını ancak yetkililerin net bir cevap vermediklerini ifade ediyorlar.

Bazı vatandaşlarımız, depremin ardından konutlarının yıkıldığını ancak yerine yapılacak olan konutlar konusunda Bakanlık ile yaptıkları yazışmalarda, bir Uzlaşma Komisyonun geleceğini ve kendileri ile görüşeceklerini belirtiyorlar ancak bugüne kadar bir komisyon ile

görüşemediklerini ifade ediyorlar. Önümüz kış ve Sivrice ilçesinde ki sorunlar yumağı devam ediyor. İlçedeki sorunların çözümü için yapılan çalışmaların takipçisi olacağımızı ifade ediyor, Sivrice’de ikamet eden vatandaşlarımızla daha sık bir araya geleceğimizi belirtmek istiyorum.”

İŞ İNSANI MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YÜKSEL ERCAN

‘İYİ PARTİ İKTİDARINDA SİVRİCE TURİZMDE ŞAHA KALKACAK’

Sivrice ilçesindeki ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen iş insanı İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Yüksel Ercan ise iktidara geldikleri zaman Sivrice’nin hak ettiği değeri göreceğini belirtti. Ercan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Şehrin genelinde gördüğümüz manzara Sivrice ilçemizde de aynı. Vatandaşlarımız mağdur edilmiş, hakları elinden alınmış. TOKİ konutlarının hala teslim edilmemesi de cabası. Bizler İYİ Parti teşkilatı olarak Sivrice ilçemizin gerek turizm alanında gerekse diğer yatırım alanlarında hak ettiği yere gelmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hazar Gölü’nün Salda Gölü gibi koruma altına alınması adına çalışmalar yapacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Anketler

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI SİZCE KİM OLUR?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.