DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Arslan, “Elazığ adına büyük kazanımlarla dönüyoruz”

Arslan, “Elazığ adına büyük kazanımlarla dönüyoruz”

ABONE OL
Eyl 12, 2021 21:05
Arslan, “Elazığ adına büyük kazanımlarla dönüyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Ulukbek Maripov’un himayelerinde TOBB tarafından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirilen Türk Dünyası İş Formu iki gün süren yoğun etkinliklerle sona erdi.

TOBB’nin davetlisi olarak Forma katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Son 5 yıldır gerçekleşmeyen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları”nın Türk dili konuşan 6 Türk devletinin de katılımı ile çok büyük bir organizasyon olacak şekilde düzenlenmesi kararını Formda aldık. Elazığ adına büyük kazanımlarla dönüyoruz” müjdesini paylaştı…

Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yuvarlak masa toplantısı…

Formun ilk gününde her iki ülkenin cumhurbaşkanlığı seviyesinde temsil edildiği yuvarlak masa toplantısına katılım sağlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, her iki ülke Cumhurbaşkanlığı makamına Elazığ TSO’nun Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının Türk dili konuşan 6 devletin katılımı ve iş dünyası buluşmalarının yapılacağı kapsamlı bir organizasyon teklifinde bulundu. Başkan Arslan’ın bu teklifi kabul görülerek Elazığ adına çok önemli bir kazanım sağlandı.

Başkan Arslan, Elazığ’a elleri dolu olarak döndüklerini belirterek, “İlimizde çok kıymetli kültür insanlarının gayretleri ile başlatılan ve devletimizin destekleriyle 24 yıl yapılarak ilimizin Türk Dünyasının âdete kültür şehri konumuna gelmesine vesile olan Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının Türk dili konuşan 6 devletin katılımı ve tüm gönül coğrafyasını kapsayacak şekilde yeniden başlatılması teklifimiz olumlu karşılanmıştır.

Bu organizasyon ortak kültür değerlerinin buluşarak büyük bir coğrafyada heyecan uyandırmasının yanında ekonomik işbirliklerinin ve ticari münasebetlerin gelişmesi noktasında da çok değerlidir. Bizleri heyecanlandıran bu gelişme sonrasında ilimizde Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının fikir babası olarak çok büyük emekler vermiş ve ülkemizin çok önemli yayıncılık kuruluşlarından biri olan Odamız Üyesi Manas Yayıncılık Şirketimizin değerli birikimlerinden istifade ederek kapsamlı ve etkili bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz.

Ben bu büyük kültür, tarih, edebiyat ve sanat organizasyonunun ekonomik işbirliği seviyesinde de büyüyerek ilerleyeceğine yürekten inanmaktayım. Bu düşüncelerle Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Ulukbek Maripov’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, sürecin ilimize ve tüm Türk Dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.