height="132" />
Müslüman Olmak Neyi İfade Eder?

Müslüman Olmak Neyi İfade Eder?

ABONE OL
Ağu 27, 2021 17:37
Müslüman Olmak Neyi İfade Eder?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Tek tek yazmaya gerek yok. Kısacası ; günümüz Müslümanları olarak pek çoğumuz her alanda Kur’an emirlerine muğayir hareket etmekte ve tabiatıyla haramları helal olarak yaşamaktayız. Her türlü rezilliğimizi Müslümanlık çatısı altında gizliyoruz.
Kur’an tefsiri ve açıklamalı meallerini okuyanlar bilir : Müslüman ; Allah’a teslim olmaya söz veren, Mümin ise verdiği sözünde ( emri bil marufa uyan) duran demektir. Elbetteki Müslüman olmak kadar bir güzellik olamaz. Ancak Allah’ın istediği Müslüman, yani Mümin olalım.
Atatürk ve Atatürkçülüğü siyasetlerine malzeme yapanları her vesile ile çıkarıp kınayanlar, bir defa da olsa, Yüce Dinimiz İslamiyeti ve Kitabımız Kur’an’ı menafilerine para, pul aracı haline getirenleri görüp kınasınlar.
Müslümanın imanı dilindedir, imanına söz ile şahitlik eder, ama hayatında haramlar ile yaşar. Müminin imanı ise yüreğindedir, imanını hayatının sonuna kadar her türlü haram ve çirkinliklerden uzak kalarak ispat eder ve bu Mümin/ Müslüman kişiliği varmamımız gereken şahsiyet halidir.
Bugün düne, dün bugüne çok benziyor. Hucurat süresi 14 ayette Cenab-Hak, bir kısım Bedevi’nin ganimet hevesi ve kılıç korkusuyla Müslüman olduklarını ve bunun kalbi bir iman olmadığını buyurur. Fatiha/ 1-7, Nisa/36, Ali İmran/ 102 ci ayetler iyi bir Müsüman olmanın ölçülerinin koyulduğu ayetlerden bazılarıdır.
Hasılı kelam bir kulun diğer kulun nezdinde Müslüman kabul edilmesi değil, kulun ve kulların Allah’ın nezdinde Müslüman kabul edilmesi önemlidir.Bunun mümkünatı da ancak Yüce Rabbimizin istediği Müslüman olmaktır.
YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.