DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.310,731,47
BITCOIN 22937433,74%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Tanıtım Toplantısı

Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Tanıtım Toplantısı

ABONE OL
Ağu 25, 2021 15:36
Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Tanıtım Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi hibe projesi, “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Elazığ Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahipliğinde Elazığ Esnaf Sanatkârları Odalar Birliği ve Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü eş başvuru sahipliğinde ve Yıldırım Holding iştirakçiliğinde gerçekleştiriliyor.

Madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi, uyumlu ve kapsayıcı stratejilerin uygulanması, iş yerlerinde güvenlik kültürünün oluşturulmasının hedeflendiği proje kapsamında ilimizde hizmet veren madencilik sektöründeki iş yerlerindeki iş kazalarının sayısının azaltılması hedefleniyor.

Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahipliğinde hazırlanan projenin tanıtım toplantısı bugün Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesinde hizmet veren okulumuzda müdürlüğümüz yöneticileri, sanayiciler ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hasan Yılmaz açılış konuşmasında;

“TRB! Bölgesinde bulunan ilimizin metalik maden yatakları açısından Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biridir. Elazığ çinko, gümüş, bakır ve mermer yatakları açısından önemli bir yere sahip olup ilimizde 93 maden işletmesi bulunmaktadır. Bu projeyle bu işletmelerdeki iş kazası oranını düşürmeyi hedeflerken sektörle iş birliği içerisinde çalışacağız” dedi.

“Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler’de konuşmasında mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak;

“Bireylerin çağın gereklerine uygun bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olması sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma için günümüzün en temel gerekliliklerindendir. Ülkelerin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerini belirleyen faktörlerin başında mesleki ve teknik eğitim gelmektedir.

Okullarımız arasındaki başarı farkını, altyapı ve insan kaynağı farkını ne kadar aza düşürür veya eşitlersek mesleki ve teknik eğitimin tercih edilebilirliği de o derecede artacaktır. Öğrencilerimize okullarını ne kadar kabullendirebilirsek başarıları da o düzeyde yükselecektir.

Bu kapsamda Mesleki ve Teknik okullarımız salgın sürecinde gösterdikleri büyük başarılarla, üretim kapasiteleriyle ne denli önemli olduklarını bir kez daha kanıtlamıştır.

Bugünde burada Elazığ’da önemli bir yere sahip olan madencilik sektörünün gelişmesi, çalışanlarının iş güvenliği alanlarında yine bir meslek lisemiz hazırladığı bu güzel projeyle önemli bir sorunun çözümüne katkı sunuyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.