height="132" />
AK Parti’nin Sorunlu Yazıkonak Belediyesi Yine Manşetlerde

AK Parti’nin Sorunlu Yazıkonak Belediyesi Yine Manşetlerde

ABONE OL
Ağu 24, 2021 10:06
AK Parti’nin Sorunlu Yazıkonak Belediyesi Yine Manşetlerde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın 10 bin nüfuslu Yazıkonak beldesi, Belediyesinde yaşanan skandalları ile gündemden düşmüyor. Belde belediyesi şimdi de İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü Denetim raporuna göre 714 bin TL zarar uğratıldığı gerekçesiyle soruşturma geçirdiği haberleri ile sarsıldı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü Denetim raporunda, AK Parti’li eski başkan Aydın Ayaz’ın başkanlığı döneminde 3 adet parke taşı alım ihalesi yapmasının dışında aynı firmada bu üç ihale dışında alımların yapıldığı bu alımlardaki fiyatların 3 ihaledeki alım fiyatının yarısı olduğu bu yolla Yazıkonak Belediyesinin 714 bin TL zarar uğratıldığını ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Denetim Raporu’nda ihaleyle ilgili şunlar kaydedildi:

“Yazıkonak Belediyesince 2018 yılı içerisinde 2 adet pazarlık usulü 21/f, 1 adet 2/b pazarlık usulü olmak üzere 3 adet parke taşı alım ihalesi gerçekleştirildiği, bu üç ihalenin yüklenicisinin de Önder Prefabrik Beton Mamülleri Beton ve Betonarme Boru Üretim İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olduğu tespit edilmiş, 2018 yılı içerisinde ve daha sonraki yıllarda (2019-2021) aynı firmadan bu üç ihale dışında alımlar gerçekleştirildiği bu alımlardaki fiyatların 3 ihaledeki alım fiyatının yarısı oranında olduğu, bu yolla Yazıkonak Belediyesinin KDV dahil 714 bin 634 lira 55 kuruş zarara uğratıldığı incelenmiştir” denildi.

Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre bakanlığın raporu sonrasında Elazığ Valiliği tarafından Yazıkonak Belediyesine müfettişler gönderildiği ve o dönemde görevli olan kişilerin ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Daha öncede aynı belde de AK Parti’li eski başkan Aydın Ayaz’ın döneminde 30’a yakın bankamatik personelinin olduğu ve AK Parti’li bir milletvekilinin danışmanlarının belediyede çalışmamalarına rağmen belediye başkan yardımcılığı kadrosundan maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.Saadet Partisinden belediye başkanı seçilen ve geçtiğimiz aylarda törenle AK Parti’ye geçen Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırçı ise daha önce SÖZCÜ’ye yapmış olduğu açıklamada belediyede 30’a yakın bankamatik memuru tespit edilmesinin yanı sıra 600 bin liranın üzerinde elbise faturası, 400 bin liranın üzerinde yemek faturası, 23 bin lira küsuratında limon fideleri faturası, 17 bin lira tespih faturası, 60 bin lira küsuratında kayısı faturalarıyla karşılaştıklarını söylemişti.

Belde Belediyesinde yaşanan skandallar bunlarla da bitmiyor. Daha öncesinde 2014 seçimlerinde Yazıkonak Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Nurettin Aydın, 2011 yılında aracında gümrük kaçağı sigara bulundurmaktan 2 yıl 1 ay hapis cezası alınca İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış, AK Parti de Aydın’ı partiden ihraç etmişti. Yazıkonak Belediyesi başkanlığına meclis kararıyla AK Parti’li Aydın Ayaz getirilmiş ve Ayaz 3,5 yıl yürüttüğü belediye başkanlığı seçimini 31 Mart’ta Saadet Partili Hatif Çadırcı’ya kaptırmıştı.

KAYNAK: Sözcü

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.