DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0933 -0.12%
ALTIN 2.297,930,91
BITCOIN 22835531,24%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Elazığ OSB Tekstilkent projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlandı

Elazığ OSB Tekstilkent projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlandı

ABONE OL
Ağu 13, 2021 18:45
Elazığ OSB Tekstilkent projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ OSB Tekstilkent projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlandı.

Konu ile alakalı olarak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk açıklamalarda bulundu. Öztürk “Elazığ OSB Tekstil-Endüstri Park (5/2 Kampüsü) Projesi” T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın evsahipliğinde fizibilitesi hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılında kabul edilmiş ve proje bütçesi 10.000.000,00 TL hibe 2.500.000 TL eş finansman olarak EOSB tarafından karşılanmaktadır. Elazığ OSB Tekstil-Endüstri Park (5/2 Kampüsü) tüm alt-yapı hizmetlerinin tamamlanması amacıyla, 450 dönüm arazide 37 adet sanayi parseli ve 1 adet idari-sosyal tesis-ortak kullanım alanlarının mevcut plan dâhilinde imar-parsel konumlandırması ve geliştirilmesi 45 aylık proje süresinde tamamlanacaktır. Proje saha uygulamaları süratle devam etmekte olup proje süresi öncesinde bitmesi planlanmaktadır.

Projemiz istihdam, üretim, marka, pazar hareketliliği ve yeni yaşam alanları sağlayacaktır

Elazığ ilimiz 4. Bölge teşviklerinden faydalanmakta iken Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Elazığ Organize Sanayi Bölgemiz 6. Bölge teşvikleri kapsamında değerlendirilmesiyle birlikte yakalanan yatırım avantajı son dönemde yeni büyük ölçekli yatırımlar için bölgemize ciddi yatırım talepleri kazandırmıştır. Tam bu noktada şehrimizin karar verici kurum ve kuruluşları ile yapılan görüşmeler İstihdam-Sürekli Büyüme-Katma değeri yüksek-İhracat-İnovasyon-Entegre Tesisler- Kümelenme potansiyeli yüksek-Fason üretimden ziyade kendi marka değerine sahip öncelikli sektörlerin bölgemize kazandırılması doğrultusunda hareket edilmesi gerekliliği vurgulanmış ve Tekstil ve hazır giyim sektörü bahsi geçen kriterleri tam anlamıyla karşıladığı kabul görmüştür. Mevcut Tekstil ve hazır giyim odaklı sanayi kuruluşlarına ilave olarak 5/2 Kampüsünde yeni kurulacak olan Tekstil- Endüstri Parkı, bölgede büyük bir istihdam, üretim, marka, pazar hareketliliği ve yeni yaşam alanları sağlayacak olması yönünden içinde bulunduğumuz bu zor süreçte hedeflerimize doğru atmış olduğumuz en doğru adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.