height="132" />
Milli Görüş Bu Toplumun Temelidir!

Milli Görüş Bu Toplumun Temelidir!

ABONE OL
Ağu 11, 2021 15:35
Milli Görüş Bu Toplumun Temelidir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ağustos ayı şube sorumluları ve şube başkanları toplantısını Konya’da gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Konya’nın sahip olduğu değere vurgu yaparak, “Konya’mızda bugün çok önemli bir toplantı yapmak için bulunuyoruz. Bu güzel toplantıyı organize eden Konya Şubemize ve Başkanımız Ceylani Kılıç’a çok teşekkür ediyoruz. Konya her daim dünyanın her tarafına güzellik yaymıştır. Konya’dan yayılan heyecan birçok merkeze ışık olmuştur. Erbakan hocamızın bağımsız adaylığı ile başlayan heyecan yıllar boyu bu şehirde etkisini göstermiştir. Yine Konya, Milli Görüş için her daim önemini korumuştur” dedi.

Merhum Milli Görüş Lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın Konya’da yaşadığı bir hatırayı da paylaşan Turhan şunları kaydetti: “Erbakan hocamızın Konya’da köy mitingleri düzenlediği dönemler. Köyün birinde ise yağmurdan dolayı yollar çamurlu. Erbakan hocamız ise köylü kardeşlerimize hitap etmek için traktörün üzerine çıkacak. Tam bu esnada yollar çamurlu olduğu için hocamızın ayakkabısı çamura takılı kalıyor. Erbakan hocamız hiç aldırış etmeden yürümeye devam ederek traktöre çıkıyor. Bakınız bir ayağında ayakkabı var diğerinde yok. Hocamızın konuşması bittikten sonra traktörden indiğinde ayakkabıyı temizleyip uzatıyorlar. Daha sonra hocamıza ayakkabıyı neden konuşmaya çıkarken almadınız diye sorduklarında hocamız bizim o ayakkabıyı oradan alacak vaktimiz yok diyor. İşte bakınız bu olay bile bizim davamızın nasıl bir anlam taşıdığını gözler önüne seriyor.”

IRKÇI SÖYLEMLERE KULAK VERMEMELİYİZ

Konya’da yaşanan 7 kişinin katledilmesi üzerine de açıklamalar yapan Genel Başkan Turhan, şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Konyamız açısından ciddi bir sorun teşkil eden bir olayla karşı karşıya kaldık. Hangi insan ne sebeple 7 tane canı katledilebilir. İnsan olduğunu iddia eden birisi bu caniliği nasıl yapabilir? Öncelikle bunun sorgulanması gerek. Bu bağlamda bizler diyoruz ki şefkat ve merhamet duygusu topluma yeniden öğretilmeli. Yine yaşanan bu olayın ardından birçok yorum yapıldı. İki aile arasında var olan husumetin meydan getirdiği bu olayla ırkçı söylemler kendini göstermeye başladı. Biz asla böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Bununla birlikte komşuluk bilincinin de toplumda yeniden hayata geçmesi gerek. Bu açıdan biz Milli Gençliğimizin yapacağı çalışmalarda toplumsal birlikteliğe her daim vurgu yapacağız. Özellikle şuur derslerimiz ile bu konuda ciddi bir eğitim yapacağız.” İfadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.