height="132" />
Eray Şamdan Olimpiyat İkincisi

Eray Şamdan Olimpiyat İkincisi

ABONE OL
Ağu 8, 2021 20:19
Eray Şamdan Olimpiyat İkincisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 5 Ağustos Perşembe günü milli karatecimiz Eray Şamdan kumite -67 kiloda kazandığı gümüş madalya ile Olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatedeki ilk madalyamızın sahibi oldu.

Atletizmde üç adım atlama finalinde Necati Er 17.25 derecesiyle Olimpiyat 6.sı olurken, 4x100m bayrak takımımız seçmelerde elendi. 20km yürüyüş yarışmasında ise Salih Korkmaz sakatlanarak yarışı bitiremezken, Şahin Şenoduncu 1:27:39 derecesiyle 34., Abdülselam İmuk 1:32:27 derecesiyle 48. oldu.

Güreşte son Olimpiyat Şampiyonumuz Taha Akgül serbest stil 125kg ilk maçında Kanadalı Amaarveer Dhesi’yi 5-0 yenerek çıktığı çeyrek finalde ABD’li Gable Dan Steveson’a 8-0 yenildi. Rakibinin finale yükselmesi dolayısıyla sporcumuz yarın Kırgız Aiaal Lazarev ile repesajda karşılaşacak.

Karatede Eray Şamdan kumite -67kg grubunda ikinci olarak yarı finale yükseldi. Ürdünlü rakibi Abdel Rahman Almasatfa’yı da yarı finalde mağlup eden sporcumuz finalde Fransız Steven da Costa’ya yenilerek gümüş madalya kazandı ve Olimpiyatlarda ilk kez yer alan karatedeki ilk madalyamızın sahibi oldu. Serap Özçelik Arapoğlu, kumite -55kg grubundaki üç maçta da mağlup olarak yarı finale çıkamadı. Katada Dilara Bozan grubunda ilk 3’te yer alarak sıralama turuna yükseldi. Burada 25.78 derecesiyle bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanan sporcumuz Hong Konglu rakibi Mo Sheung Grace Lau’ya mağlup olarak Olimpiyat beşincisi oldu.

Modern pentatlonda İlke Özyüksel eskrim sıralama turunu 14 tuş ve 184 puanla tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.