height="132" />
BUSENAZ SÜRMENELİ ve FİLENİN SULTANLARI

BUSENAZ SÜRMENELİ ve FİLENİN SULTANLARI

ABONE OL
Ağu 4, 2021 13:48
BUSENAZ SÜRMENELİ ve FİLENİN SULTANLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Busenaz evladımız; rinkten indiğinde şu veciz sözü söyledi “O madalya ülkemize gelecek, O yangınları çıkaranlar, Bir Ölür Bin Diriliriz” dedi. İşte Türk Milletinin gücü. Bu sözler, Erzurum’daki Aziziye Tabyası’nın savunulmasında çalışarak adını tarihe yazdıran Türk kadını olan Nene Hatunun sözleridir. Bu sözler Şerife Bacının, Halide Onbaşı’nın, Hafız Selman İzibelli’nin sayamadığım kahraman kadınlarımızın sesidir. Bu ses, savunmasız yakılan o ağaçların dallarının, yapraklarının, meyvelerinin, tohumlarının, köklerinin sesidir. O tohumlar bir ölür bin dirilir. Bunu aklınıza kazıyın.

Gelelim Filenin Sultanlarına. Olimpiyatlarda Çin’i hezimete uğratan Filenin Sultanlarının başarısından sonra onlara kendince dini telkinde bulduğunu zannederek ülkenin bayrağıyla gururlanan evlatlarına ve milli ruhu sonuna kadar taşıyan bayan sporculara sizler popüler kültür kurbanı olmayın diye tavsiyede bulunan hocamıza. Değerli hocam, o kızlarımız, ülkeye birçok din adamından daha fazla hizmet ediyorlar. İffet ve ahlak onlarda da var. İffet ve ahlak ülkesinin değerlerine sahip çıkmaktır. Ülkesiyle ve milletiyle gururlanmaktır. İmanın kimde olduğunu siz bilemezsiniz. Bugün inanınki başı örtülü ve muhafazakâr insanlarımızın büyük çoğunluğu da bu kızlarımızla gurur duymaktadır. Umudu ve duayı daha çok kul hakkı yiyerek, hırsızlık yaparak, ülkenin değerlerini hor görerek, ağaç yakarak, hainliği ve soysuzluğu üst düzeye çıkaran kesime düzelmeleri için bol bol yapalım.

Yoksa kusura bakmayın, basit telkinlerin dini değerlere faydası yoktur. Kızlarımız spor da yapacak, bilimde. Özlem Türeci’ler bu ülkenin evladı. Ve sayesinde, sayelerinde birçok insanın kurtuluşuna vesile olmuştur.

Bugün üniversitelerde bayan öğrenciler erkek öğrencilerden daha başarılı olmaktadır. Sporun birçok branşında, son zamanlarda bayan sporcular daha çok başarılı olmaktadırlar. Aksine, bu gibi basit sözleri önemsemeden; bayan sporculara, sporun her dalında daha çok yer vermeli ve desteklemeyiz. Özellikle atletizm, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında tarihi köklerimize uygun planlamaların ve programların yapılması, futbol gibi sporların dışında bu sporlara da gereken önemin ve teşvikin daha fazla verilmesi gerekmektedir. Ülkemizin yarınları ve geleceği için bu hususlar çok ama çok önemlidir.

Sağlıcakla kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.