height="132" />
TUSİM: Orman Yangınlarının Sebebinin Planlı ve Sistematik Terör Faaliyetleri Olduğu Konusunda Ciddi Endişelerimiz var

TUSİM: Orman Yangınlarının Sebebinin Planlı ve Sistematik Terör Faaliyetleri Olduğu Konusunda Ciddi Endişelerimiz var

ABONE OL
Ağu 3, 2021 17:24
TUSİM: Orman Yangınlarının Sebebinin Planlı ve Sistematik Terör Faaliyetleri Olduğu Konusunda Ciddi Endişelerimiz var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan yangınlarla ilgili olarak, ‘’ TUSİM olarak Ülkemizde Meydana Gelen Orman Yargınlarının Sebebinin Planlı ve Sistematik Terör Faaliyetleri Olduğu Konusunda Ciddi Endişelerimiz var ‘’ dedi.

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Manavgat ilçesinde başlayan ve daha sonra ülkenin farklı noktalarında devam eden yangınlarla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Mustafa Alpay, yangınların bir terör saldırısı olabileceğini vurgularken faillerin bir an önce yakalanarak emsal teşkil edecek şekilde cezalandırılmasının üzerinde durdu.

Alpay: “Manavgat’ta başlayan ve altı ilimizde devam eden yangınlar hepimizin vicdanlarında tarifi mümkün olmayan ağır hasarlar bırakmıştır. Tabi, anayasada da ormana karşı işlenen suçların genel yada özel affa tabi olamayacağı açıkça belirtilerek ormanlarımıza nedenli önem verildiği anayasamızda dahi belirtilmiştir.

Bu alçakça fiili gerçekleştirenlerin, ülkemize bu ihaneti yapanların bir an önce açığa çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılmaları kamuoyunun en büyük dileğidir. Daha önce bir takım siyasi oluşumların açıklamalarında apaçık, ülkeyi yakarız, yıkarız tehditleri içerisinde bir dönemden geçmiştik. Dolayısıyla, bunların da son derece manidar olduğunu ve dikkate alınması gerektiğini inanıyorum. Biz bunu bütüncül bir terör organizasyonunun işlediği apaçık bir terör faaliyet olarak değerlendiriyoruz.

Öteki tarafından ülkemizde ormanlar, 1972 yılından bu yana her yıl artmaya başlamıştır. Güncel orman varlığımız ise yaklaşık 22 milyon hektar büyüklüğündedir. Ülke yüz ölçümüne oranla yaklaşık yüzde 29 ormana sahibiz. Bu oranlarla dünya ortalamasının birkaç puan altındayız. Çeşitli amaçlarla kesilen ağaçların yerine dikilen ağaçlar ortalamamızı artırmış olabilir ama asla doğal ormanların sunduğu işlevi asla sunamaz. Bizim mevcut ormanlarımıza daha fazla sahip çıkmamız lazım. Ayrıca ormanlarda yaşayan hayvanlarında bu yangınlar neticesinde yok olduklarının göz ardı edilmemesi gerekir. Bu noktada sadece devletimize değil, bizlere de son derece önemli görevler düşüyor. Bizlerde TUSİM olarak arkadaşlarımızı acil olarak toplantıya çağırdık. TUSİM olarak ne gibi çalışmalar yapacağımızı istişare ederek yaraların ivedilikle sarılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. ”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.