DOLAR

32,5971

0.35%
EURO

34,8184

0.19%
ALTIN(gr)

2.508,15

0,96%
BİST 100

9693.46

0,96%
height="132" />
İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifidir

İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifidir

ABONE OL
Tem 31, 2021 09:29
İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Asilhan Arslan Elazığ TSO 10. Meslek Komitesi Üyelerinin talebi üzerine inşaat sektörünün sorunları ve beklentilerini TOBB’ye taşıdıklarını belirterek, 250 sektörü direk olarak ilgilendiren ve istihdam başta olmak üzere ekonominin çarklarının dönmesinde büyük katkı sağlayan müteahhitlik ve taahhüt sektörünün sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini dile getirdi…

İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifidir…

Başkan Arslan konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Odamızın 10 Meslek Komitesini oluşturan, mimar, mühendis ve taahhüt işleriyle iştigal eden üyelerimizce son bir yıllık dönemde demirdeki yüzde 100’ün üzerindeki fiyat artışının, kısa sürede demirin türevi olan malzemelerde ve tüm inşaat malzemelerinde yüksek fiyat artışına neden olduğu belirtilmiştir.

Türkiye ekonomisinin ana lokomotif sektörlerinden olan ve 250 alt sektörü doğrudan etkileyen inşaat sektörünün geçen yıldan bu yana yüzde 100’ün üzerindeki fiyat artışı sonrasında inşaat ve taahhüt sektörünün zor günler geçirdiği görülmektedir.

Sektör temsilcilerimizce, taahhüt işi yapan müteahhitlerin malzeme fiyatlarının artışı sebebiyle zarar ettikleri belirtilmekte, yapı malzemelerinin son 4 ayda hem ihracat artışı, hem döviz kurunun ve metal fiyatlarının yükselmesi ile birim fiyattaki poz değerlerinin çok üstüne çıkmış olması, bazı sözleşmelerde aylık malzeme fiyat farkı ödenmesine rağmen bunun yetersiz kaldığı, fiyat farkı olmayan işlerde ise yüklenicilerin iş yapma kapasitelerinin düşerek iflasların kapıda olduğunu belirtilmektedirler.

İstihdamın korunması, üretimin devamı ve ekonomik istikrar için sektörün beklentilerinin karşılanması hususunda ilgili Bakanlıklara sunulmak üzere konu TOBB’ye bildirilerek, özellikle resmi kurumların taahhüt işlerinde güncel ve gerçekçi olacak şekilde fiyat farklarını çıkararak yüklenicileri mağdur etmeyecek şekilde yeni bir düzenleme yapılması talep edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.