height="132" />
TUSİM Başkanı Mustafa Alpay Tunus’ta Yaşanan Siyasi Darbe Sonrası Açıklama Yaptı

TUSİM Başkanı Mustafa Alpay Tunus’ta Yaşanan Siyasi Darbe Sonrası Açıklama Yaptı

ABONE OL
Tem 26, 2021 20:27
TUSİM Başkanı Mustafa Alpay Tunus’ta Yaşanan Siyasi Darbe Sonrası Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Tunus’ta yaşanan siyasi darbe sonrası yaptığı açıklamada demokrasinin önemine vurgu yaparak yaşanan hadiselerin vahim ve kaygı uyandırıcı olduğunu ifade etti.

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Tunus’ta yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Mustafa Alpay, Tunus’ta darbe yapanların bu yanlıştan bir an önce dönmeleri gerektiğini vurguladı.

Başkan Mustafa Alpay: “Dost ve kardeş ülke Tunus’ta, seçilmiş parlamentonun askıya alınması ve hükümetin görevden el çektirilmesi siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir. Bu vahim teşebbüs Tunus Cumhurbaşkanının Tunus ordusunu arkasına alarak, anayasayı hiçe saymak suretiyle gerçekleştirdiği meşru olmayan bir siyasi darbe girişimi olarak değerlendirilmelidir. Tunus’ta yaşananlar bölge demokrasisi ve güvenliği içinde son derece kaygı ve endişe vericidir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Halkın demokratik iradesinin yok sayılarak meşru hükümetin görevden el çektirilmesi Tunus’ta son dönemde yaşanan demokratik kazanımların yitirilmesine yol açacak vahim bir hadisedir. Demokratikleşme yolunda bugüne kadar birçok aşamayı başarıyla aşan Tunus ve Tunus halkının içinde bulunduğu bu dönemden güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Tunus’taki demokratik kazanımların korunması ve devam etmesi Tunus kadar bölge ülkeler açısından da son derece önemlidir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.