DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BITCOIN 2257774-0,98%
Elazığ

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Destek İstiyor

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Destek İstiyor

ABONE OL
Tem 23, 2021 22:15
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Destek İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ataması yapılmayan öğretmenler, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı ziyaret ederek, atama sorununun çözümü için destek istedi.

Ataması yapılmayan öğretmenler Genel BaşkanTalip Geylan’ı ziyaret etti. Ziyarette öğretmenler 40 bin ek atama talebi için sendikamızdan destek istedi. Bir plan çerçevesinde atama talep eden öğretmenler artık öğrencilerine kavuşmak istediklerini dile getirdiler.

Türk Eğitim-Sen olarak ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek verdiklerini belirten Genel Başkan Geylan, öğretmen fazlalığı olmadığını kaydederek,  “2021 yılı için yapılan 20 bin atama, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetleri döneminde yapılan en az atama sayısıdır. Emeklilerin boşluğunu bile doldurmaktan uzak bu sayı kabul edilemez. Ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadı, talepleri duyulmalıdır. Eğitimde ciddi bir öğretmen ihtiyacı var. İddia edildiği gibi öğretmen fazlamız yoktur. Valiliklerin sendikamıza gönderdiği resmi verilere göre 69 bin 616 ücretli öğretmen görevlendirildi. 109 bin 326 norm açığı var. 9 Eylül’de göreve başlayacak 20 bin öğretmen ise emeklilerin boşluğunu ancak dolduracaktır. Dolayısıyla EK ATAMA ŞARTTIR! Eğitimi işler hale getiren hiç şüphesiz ki öğretmenlerdir.  Öğretmensiz bir eğitimde başarıdan ve verimlilikten bahsedemeyiz. Bu noktada ataması yapılmayan öğretmenler için mücadelemiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da sürecektir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.