height="132" />
Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz

Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz

ABONE OL
Tem 10, 2021 15:52
Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder tarafından başlatılan, DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) tarafından onaylanan “Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz” isimli dev tarım projesinin uygulama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Çemişgezek ilçe merkezi ve köylerinde doğal olarak yetişen yabani menengiç ağaçlarına bu kitlesel aşılama programıyla yaklaşık 24.000 adet antepfıstığı aşısı yapılarak kırsal kalkınma yolunda önemli bir adım atılıyor.

Uygulama çalışmaları kapsamında; daha önce budaması yapılan yabani menengiç ağaçlarına Antep Fıstığı aşısı yapılmaya başlanıldı.

Proje kapsamında yabani menengiç ağaçlarına 24.000  “Antep Fıstığı Aşısı” yapılması hedefleniyor.

Projenin uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder,“DAP tarafından onaylanan menengiç ağaçlarına fıstık aşılama projemiz kapsamında, Çemişgezek ilçemizde atıl durumda bulunan menengiç ağaçlarına yaklaşık 24 bin Antep fıstığı aşısı yaparak, bu ağaçları ekonomiye kazandıracağız. Bu şekilde Çemişgezek ilçemiz Antep fıstığı üreticiliğiyle de bilinen, ünlenen bir ilçe haline gelecek. Bu kapsamda projemizi geçtiğimiz günlerde başlattık. Yaklaşık iki yılı kapsayacak bu projeyle yaklaşık 24 bin göz aşısı yapılacak. En az 10 bin atıl durumdaki menengiç ağacını ekonomiye Antep fıstığı olarak dönüştüreceğiz. Bu kapsamda projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum. Çemişgezek ilçemize sunacağımız bu katkı,  inşallah ilçe ekonomisinin kırsal kalkınmayı gerçekleştirme konusunda önünü açacaktır. Projemiz, vatandaşlarımıza inşallah çok güzel bir ekonomik kalkınma hedefi sunacaktır” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.