DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.322,770,17
BITCOIN 22920672,75%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşı Standları İle Anında Aşı Olabilirsiniz

Aşı Standları İle Anında Aşı Olabilirsiniz

ABONE OL
Tem 7, 2021 23:17
Aşı Standları İle Anında Aşı Olabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ’da başlatılan aşı seferberliğine hız kazandırmak ve vatandaşların aşıya ulaşımlarını daha da kolaylaştırmak üzere şehrin üç ayrı noktasına COVİD-19 Aşı Standı kuruldu.

Elazığ Park 23 AVM, şehir merkezinde bulunan eski Valilik Konağı önünde ve Havalimanı’nda kurulan aşı stantlarına 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın randevu almalarına gerek olmaksızın başvuruda bulunarak, anında korona virüs aşılarını yaptırabileceklerdir.

Beraberinde bulunan Hizmet Başkanları ile birlikte aşı stantlarını ziyaret eden ve çalışmaları yerinde izleyen İl Sağlık Müdürümü Prof. Dr. Cahit POLAT, aşı sırası gelen ve aşı hakkı olan tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, aşılamanın öneminde dikkat çekti.

Stantlarda görevli mobil ekiplerinden aşı uygulaması hakkında bilgi alan Prof. Dr. POLAT yaptığı açıklamada “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de başlatmış olduğumuz aşı seferberliği devam etmektedir. Amacımız ilimiz genelinde aşı hakkı bulunan tüm vatandaşları aşılamaktır. Bunun için mobil ekiplerimiz ve aşı ikna timlerimizle vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. İlimizde yaklaşık olarak 200 ayrı noktada randevulu ve randevusuz aşı faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Tüm aşı noktalarımızda hem Sinovac hem de Biontech aşısı uygulanmaktadır. İlimizdeki özel ve kamuya ait tüm hastanelerimizde gece saat 24.oo’e kadar aşı yapılmaktadır. Aynı şekilde tüm Aile Hekimliklerimizde mesai saatleri boyunca randevulu ve randevusuz aşı uygulamamız sürdürülmektedir” dedi.

Elazığ genelinde hedef nüfusun yaklaşık yarısının aşılandığını belirten Prof. Dr. Cahit POLAT “Aşıya ulaşımı kolaylaştırmak için her geçen gün yeni imkanlarla vatandaşımızın karşısına çıkmaktayız. Bu kapsamda ilimizde halkımızın yoğun olarak kullandığı üç ayrı noktaya Covid-19 aşı standı kurduk.18 yaş üstü tüm vatandaşlarımız randevu almadan bu stantlarımıza gelerek, aşılarını rahatlıkla yapabileceklerdir. Vatandaşlarımıza bu imkanı sunmuşken, özellikle sırası geldiği halde hala aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Aşı pandemiden korunmak için maske , mesafe ve temizlik ile birlikte en önemli silah ve koruma kalkanımızdır. Aşı ile birlikte vaka sayılarındaki gerilemeyi ve ülke olarak elde edilen başarıyı göz ardı edilmemelidir” şeklinde konuştu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.