height="132" />
Türkiye Drone Şampiyonası 1. Etap Yarışmaları Elazığ’da Düzenlendi

Türkiye Drone Şampiyonası 1. Etap Yarışmaları Elazığ’da Düzenlendi

ABONE OL
Tem 5, 2021 10:52
Türkiye Drone Şampiyonası 1. Etap Yarışmaları Elazığ’da Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Kalkınma Ajansının da destekçileri arasında yer aldığı TEKNOFEST 2021 Türkiye Drone Şampiyonası, 1. Etap Yarışmaları Elazığ’da düzenlendi.

TEKNOFEST ve Pilot Event tarafından organize edilen yarışmanın İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’ndeki birinci etap yarışlarına, Türkiye’nin farklı illerinden 32 drone sporcusu katıldı. Sporcular, özel hazırlanan parkurda, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmada, saatte 200 kilometre hıza ulaşan ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı tasarlanan droneler yer aldı.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen ve iki gün süren yarışmada, hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan dronelar ile mücadele veren pilotlar, özel olarak tasarlanan gözlükler aracılığıyla alanda belli başlı engebeleri geçmeye çalıştı.

Pistte 4’lü gruplar halinde yarışan pilotlardan Atakan Mercimek birinci, Batu Erilkun ikinci, Doruk Cengiz ise üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara protokol tarafından ödül verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.