height="132" />
HÜDA-PAR Başbağlar Katliamını Unutmadı

HÜDA-PAR Başbağlar Katliamını Unutmadı

ABONE OL
Tem 5, 2021 21:26
HÜDA-PAR Başbağlar Katliamını Unutmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA-PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ölmez 5 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Başbağlar Katliamı hakkında açıklamalarda bulundu

Gençlik Kolları Başkanı Ölmez yaptığı açıklamada;

“Korkunç olay, 5 Temmuz akşamı yaşandı. Köyü basan eli kanlı çeteler, ezanın okunduğu sırada camide cemaati zorla dışarı çıkarmış bir buçuk saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekleri kurşuna dizip, daha sonra köyü de ateşe vermişlerdi.

33 kişinin şehadetiyle sonuçlanan Başbağlar katliamının failleri belirlenmese de katliamı yapan zihniyet bellidir. Aradan 28 yıl geçmesine rağmen katliamın araştırılıp soruşturulmamış, hakkında bir tahkikat yapılmamış olması ve katliamın faili meçhul kalması, yüreğimizin yangınına ayrı bir hüzün katmaktadır. HÜDA-PAR Elazığ Gençlik Kolları olarak, kardeşliği hedef alan, zalimin karanlık, kirli, kanlı yüzünü ortaya koyan Başbağlar katliamını unutmadık, asla unutmayacağız,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.