height="132" />
Elazığ’da Turizm İstişare Toplantısı Düzenlendi

Elazığ’da Turizm İstişare Toplantısı Düzenlendi

ABONE OL
Tem 5, 2021 10:44
Elazığ’da Turizm İstişare Toplantısı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda Elazığ’da “Turizm İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Elazığ TSO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Ulaşoğlu ve ajans personeli katıldı.

TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) turizm potansiyelinin ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, toplantıda ajansın turizm, tanıtım ve markalaşma faaliyetlerini içeren 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında ajansın il kültür ve turizm müdürlükleri başta olmak üzere turizmle ilgili sivil topum kuruluşları ve belediyelerle birlikte bölgenin tanıtımına yönelik planlanan ve yürütülecek faaliyetleri istişare ederek bazı projelerin ilerleme durumlarını değerlendireceklerini söyledi.

Yoğunlu, ajans olarak iki yıldır yaptıkları çalışmalarla Fırat’ın doğduğu topraklarda Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayacak şekilde bilimsel alt yapısı tamamlanmış, destinasyonları hazırlanmış, dijital ve diğer basılı, görsel bütün materyalleri hazırlanmış şekilde turizm planlamalarını yaptıklarının altı çizerek, şöyle konuştu:

“Buradaki temel amacımız yanı başımızdaki GAP Turu, Karadeniz Turu, Van bölgesindeki turlar nasıl markalaştıysa inşallah bizde bölgemizde hep birlikte Fırat Turunu markalaştırmaya çalışıyoruz. Darende’den Solhan’a, Pülümür’e, Harput’a, Nemrut’a Arslantepe’ye, Keban’a, Arapgir’e Kemaliye’yi içerecek şekilde farklı temalarda, farklı turizm ziyaretçilerine uygun olarak farklı çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu gün toplantımızda bu çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız.”

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ da Fırat Turu Projesinin güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Birlikte düşünerek birlikte hareket ederek bölgeye çok katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Bölgeyi birlikte canlandırma hedefimiz var. Böyle bakınca Fırat’ı Keşfet çok yerinde bir isim olmuş. Çünkü bölgemiz keşfedilmesi gereken bir bölge. İnşallah koordinasyon içerisinde hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman da Fırat Turu Projesinin çok faydalı bir proje olduğuna değinerek, hep birlikte yapacakları çalışmalarla el ele vererek bölgenin turizm potansiyelini artıracaklarını söyledi.

Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman da Fırat Turu Projesini çok başarılı bulduğunun altını çizerek, “Fırat Kalkınma Ajansı ile turizm çalışmaları konusunda koordineli hareket ediyoruz. İmkanlar dahilinde ajans bize çok destek verdi. Bence çok kıymetli bir çalışma. Ajansın böyle bir çalışma yapması takdire şayan bir çalışmadır” dedi.

Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Ulaşoğlu ise Fırat Turu Projesinin Tunceli için de önemli bir proje olduğunu kaydederek, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak projeye ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Fırat Kalkınma Ajansı Turizm, Tanıtım ve Markalaşma Birimi Başkanı Ümit Gülyağı, Fırat Turu Projesi kapsamında yapılana ve bundan sonra yapılacak çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.