DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BITCOIN 22964652,39%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keskin: “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan zam yapıldı”

Keskin: “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan zam yapıldı”

ABONE OL
Tem 1, 2021 21:23
Keskin: “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan zam yapıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki göstererek, “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan ilk gün elektriğe ve doğalgaza zam geldi, oldu mu şimdi?” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Elektrik tüketim tarifelerine 1 Temmuz-31 Eylül 2021 dönemi için yüzde 15 zam yapıldı. Doğalgazda Temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesinde yüzde 12, sanayi grubu tarifesinde yüzde 20 artışa gidildi. Gelen zamlara da maliyetlerindeki artışları gösterilmiş. Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah bile yapmadan maalesef zamlarla karşılaştık. Esnafımız aylardır tam çalışma dönemine girerek nefes almak isterken, zamlar nefesimizi kesmiştir.  Koronavirüs döneminde devletin memuru ve işçisi maaşından tek bir kuruş kesinti yapmadan, hatta ikramiye bile alarak geçimini sağladı. Peki, aylardır iş yapamayan esnafın suçu nedirki daha ilk gün zam yapılıyor? Oldu mu şimdi? Servisçi esnafı, kahveci, kantinci gibi onlarca esnaf kolu 16 aydır kapalı ve iş yapamıyor. Yazık değil mi?  Zam yapanlar acaba piyasayı biliyor mu, milletvekilleri piyasayı Ankara’da eksiksiz anlatıyor mu? Sanmıyorum. Eğer piyasadaki durumu bilselerdi kısıtlamaların kaldırıldığı ilk günde böyle bir zam yapılmazdı. 16 aydır Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnaf bu zamları nasıl karşılayacak? Bu zamlar sadece esnafın değil, milletin de belini bükecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sahadan olan bizlerden sorun ve taleplerimizi dinlemesini ve randevu vermelerini talep ediyoruz. Çünkü sahada ve piyasada olup bitenlerin Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmediğini görüyoruz. Baş ustamız, Reis ‘Millete dokunun’ diyor. Biz de bu sözü kabul ediyoruz. Ancak millete dokunan yoktur. Esnafın ve milletin bu zamları kaldıracak gücü kalmadı. Bu durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza kamuoyu önünde açıkça arz ediyoruz” İfadelerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.