height="132" />
Değerlere Sahip Çıkan Güzel İnsan

Değerlere Sahip Çıkan Güzel İnsan

ABONE OL
Haz 25, 2021 10:25
Değerlere Sahip Çıkan Güzel İnsan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanuni Sultan Süleyman’ın 15. yüzyılda bir İtalyan ressam tarafından yapılan portresinin bir müzayede de satışa çıkarıldığı ile ilgiliydi. Haberde müzayedenin büyük ilgi gördüğü ve ismi bilinmeyen bir kişi tarafından bu tablonun satın alındığı, 31 Mart 2021 tarihinde köşeme taşımış olduğum yazıda belirtmiş ve bu müzayede de alınan tablo ‘nün ülkemizden bir kişi tarafından alınması gerekliliğini dile getirmiştim.

Bu yazıda; müzayede sonunda 5 milyon liraya alıcı bulan bu ata yadigârı “Tablonun bilmem hangi yabancı ülke ’de, ülkemizden kaçırılan binlerce tarihi eserle birlikte sergileneceği bir muamma” ifadesini kullanmıştım. Bu tablonun bir şekilde alınıp, Türkiye Cumhuriyetine hediye edilmesi yaraları iyileştirecektir diyerek temennimi dile getirmiştim.

Çok şükür ülkemizden bir Vatansever’in beklendiği gibi bu müzayede de sessiz bir şekilde bu tabloyu aldığı ve ülkemize getirdiğini öğrendim. Ve bu tablo, şimdi Fatih Sultan Mehmet Han’ın portresiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sergilenmek amacıyla bu tabloyu alan güzel insan tarafından hediye edilmiş durumdadır.

Bu tabloyu alıp, ata yadigârını yem etmeyen, yurt dışına ülkenin değerlerini yok pahasına satan ve peşkeş çeken tarihi eser kaçakçılarına ders niteliğinde olan bu davranışın, basit bir müzayede katılımı sonucu ülkeye hediye edilen bir tablo olarak görmemek, bu güzel insanı ödüllendirmek gerekmektedir. Böyle güzel, milliyetçi insanların çoğalması temennisiyle.

Sağlıcakla kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.