DOLAR 32,3497 0.29%
EURO 35,1446 0%
ALTIN 2.306,491,29
BITCOIN 22854122,57%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Polat, 40 ve Üzeri Yaş Grubunu Aşı Olmaya Çağırdı

Polat, 40 ve Üzeri Yaş Grubunu Aşı Olmaya Çağırdı

ABONE OL
Haz 15, 2021 12:39
Polat, 40 ve Üzeri Yaş Grubunu Aşı Olmaya Çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da aşılamada 40 ve üzeri yaş grubuna geçildiğini belirtilerek, mesleki veya yaş sırası gelen tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Başta aşı olmak üzere alınan önlemler sayesinde vaka sayılarının kontrol altına alındığını belirten Prof. Dr. POLAT yaptığı açıklamada “ Aşılamada ülke olarak kolları sıvadık ve hız kesmeden devam ediyoruz. Toplumsal bağışıklık kazanmamız için kişisel tedbir ve aşılamadan ödün vermememiz gerekir. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için de şimdiye kadar aşılarını yaptırmayanlar başta olmak üzere sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Ülkemiz aşıya ulaşma ve aşı tedarikinde sayılı ülkeler arasındadır. Devletimiz böyle bir imkan sağlamışken, bunu göz ardı edemeyiz. Amacımız elde edilen bu kontrolü ve sayısal düşüşü sürdürmektir. İlimizde 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başladık. Bununla birlikte berber, kuaför, restoran çalışanları, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar, taksi-dolmuş esnafı, gıda üretim ve dağıtım sektörleri, kargo çalışanları ve kuryeleri de aşı randevusu alabileceklerdir” dedi

Aşı uygulama merkezlerin sayılarını her geçen gün artırdıklarını belirten Prof. Dr. POLAT” Vatandaşlarımızın rahatlıkla aşılarını yaptırmak bir dizi tedbir aldık. Bu tedbirler kapsamında aşı yapabilen sağlık tesislerimize yeni merkezler ekledik. Şu an il merkezindeki tüm özel hastanelerde, Fırat Üniversitesi Hastanesi, Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde hem Biontech hem de Sinovac aşıları yapılmaktadır. Bununla birlikte Karakoçan, Kovancılar, Arıcak, Baskil ve Palu ilçe devlet hastanelerimizde de her iki aşı uygulanmasına başlanmıştır. Ayrıca yine Elazığ merkezde bulunan Abdullahpaşa, Balakgazi 1, Balakgazi 4, İzzetpaşa 1, İzzetpaşa 2, Kültür 1, Rüstempaşa 1, Şehit Yüksel Demir 1, Ulukent 2, Vali Fahri Bey ve Yeni Mahalle 2 no’lu ile Arıcak, Palu, Kovancılar Merkez ve Karakoçan 1 no’lu Aile Sağlık Merkezleri’nde vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Biontech ve Sinovac aşısını yapmaya başladık. Yine Bakanlığımızca alınan tedbirler kapsamında vatandaşlarımız ile aşı arasındaki mesafeyi en aza indirmek ve kolaylık sağlamak üzere randevu zorunluluğu kaldırılmıştır. Ancak sağlık merkezlerindeki yığılmayı ve pandemi bulaşının önüne geçmek için vatandaşlarımıza daha önce de olduğu gibi randevu almalarını mutlaka öneriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık açısından MHRS web, MHRS Mobil, ALO 182, E- Nabız, Aile Hekimlikleri ve Hastanelerimizden randevu ile aşı olmaları en güvenli yoldur. Burada vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Aşılamadaki başarıyla birlikte salgında önemli düşüşler sağlanmıştır. Bu başarı maske, mesafe, hijyen ve aşıyla elde edilmiştir. Bu tedbirlere sabırla devam edelim, elden bırakmayalım ” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.