DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN
BITCOIN 23000142,83%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Başkan Şerifoğulları: ‘Doğaya Yatırım Yapmayı Sürdürüyoruz’

Başkan Şerifoğulları: ‘Doğaya Yatırım Yapmayı Sürdürüyoruz’

ABONE OL
Haz 7, 2021 12:25
Başkan Şerifoğulları: ‘Doğaya Yatırım Yapmayı Sürdürüyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi, kendi enerjisini kendi kaynaklarıyla üreterek çevreye ve milli ekonomiye katkı sunacak GES projesi yatırımlarına devam ediyor.

5 MW KAPASİTELİ YENİ GES PROJESİNİN TEMELLERİ ATILDI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yılda 5 MW kapasiteli şehir ekonomisine katkı sağlayacak yeni Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin, bağlantı antlaşmasını imzaladı.

Toplamda 87.143 m² alan üzerinde inşa çalışmalarına başlanan GES projesi, kısa süre sonra hayata geçerek elektrik üretmeye başlayacak.

“GELECEĞE YÖNELİK PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Göreve geldikleri günden itibaren söz verdikleri tüm projeleri hayata geçirebilmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Şerifoğulları, GES projesinin geleceğe yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çöpten Enerji Üretim Tesisiyle yılda 10 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşıladıklarını belirten Başkan Şerifoğulları, GES projesiyle bu rakamların artarak devam edeceğini kaydetti.

Elazığ’ın potansiyeli yüksek bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Şerifoğulları, “Elazığ’ımız için çalışmaya ve üretmeye devam ediyor, söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda belediyemize ekonomik anlamda katkı sağlayacak projelerimiz arasında yer alan Güneş Enerji Santrali’ne yönelik çalışmalarımız da her geçen gün artarak devam ediyor. Şahinkaya mevkiinde 5 MW kapasiteli GES projemiz için çalışmalarımızı başlatmış olup, 2022 yılında ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.