DOLAR 32,3433 0.18%
EURO 35,2196 0.04%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN 2106195-3,95%
Elazığ

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Alternatif Politika Beklentisi

Alternatif Politika Beklentisi

ABONE OL
Haz 7, 2021 13:49
Alternatif Politika Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başörtüsü yasağı dönemlerinde Anıtkabir’in önünde kahrolsun Şeriat diye bağıranlar kime hizmet ediyorsa, Ayasofya camiindeki vaazda, haddini aşan söylemlerle Atatürk’e hakaret edenler aynı noktaya hizmet etmekteler. Bu nokta; ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik çevrelerin at koşturma alanıdır. Cumhuriyet’in ilk kurulduğu yıllarda da bu gibi söylemler süregelmektedir. Kendi öz yurdu için insan üssü bir zekâyla emperyalistlere ülkesini teslim etmeyen bir Önder’e laf söylemek kimsenin haddi değildir. Ayasofya’nın açılışı bir milattır. Bunu gerçekleştiren Cumhurun başı, kalbimizde yer almıştır. Bu milat; özellikle Hristiyan dünyasında büyük rahatsızlık uyandırmıştır. Ajandalarında her çeşit komployu saklamaktadırlar. Bunun intikamını farklı yollarla almanın hesaplarını yapmaktadırlar. Bazen düz mantıkla düşünmek fayda vermektedir.

Bu aşamada, düz mantıkla düşünmek ülke menfaatinedir. İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu ‘nun yıpratılmak istenmesindeki en önemli sebeplerden biri de bu ajandadır. Bir mafya liderinin açıklamalarına odaklanmış bir muhalefetin başarı şansı yoktur. Evet! Ekonomideki gidişat iyi değildir. Doğru. Avrupa Birliği yolunda atılan adımlar yeterli değildir. Doğru. İktidarda bir metal yorgunluğu vardır. Doğru. Demokratik atılımlar noktasında eksiklikler, yargı reformu beklentileri, iktidar partisinin içine girmiş ehil olmayan bürokratların performans düşüklükleri. Doğru. Tarımdaki gidişatın iyi olmaması. Doğru. Bu gidişatı eleştirmek ve iktidara gelmek, dış odaklar tarafından ortaya konulan söylemlerin peşine düşmekle olmamaktadır. Alternatif politikalar üretmek, gerçekten bu ülkenin menfaatinedir. Ülkenin iyi bir muhalefet anlayışına ihtiyacı vardır. Dış politikada özellikle Filistin sorununa çözüm noktasında en güçlü ses Türkiye’den çıkmıştır. Bu eylem, Türkiye’nin mazlumların yanında durma anlayışının tezahürüdür.

Ayrıca; sözde Ermeni soykırımının ABD tarafından tanınması, FETÖ lideri’nin ABD’de koruma altında tutulması bu ajanda’nın en önemli ayrıntılarıdır. Gelecekte, ülkeyi yönetenlerin yapacağı en anlamlı icraat, son 5 yılda yaşananlardan sonra, sırtını hiçbir zaman ne bir cemaat yapılanmasına, ne de zerre kadar da olsa illegal olabilecek yapılanmalara ve onlardan beslenen çevrelere dayamamasıdır.

Sağlıcakla kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.