DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

0,50%
height="132" />
Avcıl; inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekti

Avcıl; inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekti

ABONE OL
May 21, 2021 00:49
Avcıl; inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elâzığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekerek; “İnşaat sektöründe spekülatörlük yapanların eline teslim olmak istemiyoruz” diye konuştu. Avcıl ayrıca; “İnşaat malzemelerindeki ciddi artış oranı durumun vahametini göstermektedir. Acil müdahale gerektiren önemli bir konudur. Aksi takdirde iş durdurma kaçınılmaz gözükmektedir ve önlenemez şekilde işsizlik baş gösterecektir diye konuştu.

Avcıl “250 alt sektörün lokomotifi olan, üreten, istihdam sağlayan, emek harcayan sektörümüz durma noktasına geldiğini, günlük değişen fiyat politikasında her geçen gün mağduriyet yaşandığını ve bir yıl içinde malzeme fiyatlarına ortalama %100-150 oranında zam yapıldığını söyledi.

Döviz kurundaki artış bahane edilerek, her artış döneminde zama maruz kaldıklarını dile getiren Av. Osman Avcıl, döviz kuru düşüşlerinde hiç bir indirim göremediklerini hatırlattı. Avcıl, bir inşaatın en önemli argümanı ve malzemeleri olan çimento, demir, cam, MDF ve diğer tüm unsurlar elzem olmayan ve abartılı şekilde fiyat artışlarına gidildiğini ve sektör üreticilerinin de bu artışı taban fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.