height="132" />
“Haroğlu Kalesi ve Urartu Efsanesi” Elazığ’ın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak

“Haroğlu Kalesi ve Urartu Efsanesi” Elazığ’ın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak

ABONE OL
Nis 28, 2021 14:29
“Haroğlu Kalesi ve Urartu Efsanesi” Elazığ’ın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanal 23 ekranlarında yayınlanan Aygün Çam’ın sunduğu ‘Tarihin İzinde” programının bu haftaki konuğu F.Ü Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda sitemiz yazarı olan Prof. Dr. İnanç Özgen oldu.

Programda, Elazığ il merkezine 20 km. uzaklıkta yer alan Haroğlu Kalesi ve Urartu Efsanesi konu olarak ele alındı. Program sunucusu Aygün Çam Elazığ Sürmanşet Haber köşe yazarlarımızdan Prof. Dr. İnanç Özgen’in haber sitemizde kaleme aldığı “Haroğlu Kalesi Urartu Efsanesi”’nin, her yönüyle film olabilecek potansiyele sahip olduğunu ve Elazığ ilinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

HAROĞLU KALESİ; ANADOLU’NUN, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ULAŞAN EN MÜSTESNA ESERLERİNDEN BİRİSİ  

Program sunucusu ve aynı zamanda Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği Başkanı Aygün Çam konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi..

“Bölgemiz, özellikle de Yukarı Fırat havzası, sözlü halk geleneği açısından oldukça zengin potansiyele sahip bir alan. Bu anlamda efsaneler, ve mitolojik hikayeler tarihi geçmişin izlerini yansıtmada en önemli araçlardan biri olarak görmekteyim..

Baskil ilçemizin en önemli Arkeolojik yapılarından biri olan Urartu dönemine ait Haroğlu kalesi ile ilgili olarak eşsiz bir çalışma gerçekleştiren Prof Dr İnanç ÖZGEN hocamıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.. Haroğlu Urartu efsanesini okudukça ve dinledikçe sanki 3 bin yıl öncesini yaşar gibi oluyor insan, bu anlamda Haroğlu kalesi efsanesinin kesinlikle bir filme dönüştürülmesi gerektiğini düşünmekteyim. Böylelikle bu bölgenin tarihi geçmişi hakkında hafızalarımızdan silinmeyecek tarihi bilgilerimizin de kalıcı olacağı kanaatindeyim..

Önemli çalışmalarından dolayı Fırat kültür üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof Dr İnanç ÖZGEN hocamıza sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. İnanç Özgen sitemizde “Haroğlu Kalesi Urartu Efsanesi” ile ilgili toplamda dört yazı kaleme almıştı. İşte o linkler:

https://elazigsurmansethaber.com/haroglu-kalesi-efsanesi/

https://elazigsurmansethaber.com/haroglu-kalesi-efsanesi-eritianin-cenaze-merasimi/

https://elazigsurmansethaber.com/haroglu-kalesi-efsanesi-zehir/

https://elazigsurmansethaber.com/haroglu-kalesi-efsanesi-yolculuk-burkan/

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.