height="132" />
Türk Resiminin Önemli Ustalarından Ali İsmail Türemen Anılıyor

Türk Resiminin Önemli Ustalarından Ali İsmail Türemen Anılıyor

ABONE OL
Nis 23, 2021 12:44
Türk Resiminin Önemli Ustalarından Ali İsmail Türemen Anılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Ali İsmail Türemen’in aramızdan ayrılışının birinci yılında, Marmara Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Ali İsmail Türemen’in yetiştirmiş olduğu şimdinin sanatçıları otuz öğrencisi, Ali İsmail Türümen’in doğum günü olan 1 Mayıs’ta “Maviye Özlem” isimli sergi ile hocalarına duydukları sevgi ve özlemlerini yapıtlarını sergileyerek dile getiriyorlar.

Ayrıca bu sergi için hazırlanan katalogta, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Mustafa Pilevneli, eğitimciler, sanatçılar ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve eski öğrencileri, bugünün profesörleri ve sanatçıları hocalarıyla paylaştıkları anılarını yazdılar.

Ali İsmail Türemen anısına açılan sergide resim, heykel, seramik ve özgün baskı eserler yer alıyor.

ALİ İSMAİL TÜREMEN

1 Mayıs 1942’de İstanbul’da dünyaya gelen Ali İsmail Türemen 1968 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Aynı yıl Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda göreve başladı.

1987 yılında profesör ünvanını alan Türemen, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de kurucu hocalarındandır.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Temel Sanat Eğitimi ve Tasarım İlkeleri derslerini vermiştir.

1 Mayıs’ta ziyarete açılacak olan “Maviye Özlem” isimli sergi 3 Haziran’a kadar Akeramos Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Akeramos Sanat Merkezi

Bademli Mah. Eğitim Cad.

Belen 3 Sitesi No:5/1

Mudanya/BURSA

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.