DOLAR 32,3704 0.15%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22750060,54%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İTALYAN BİLİM ADAMI PROF.DR.PARİDE DİOLİ: PROF DR. İNANÇ ÖZGEN’İN EKİBİYLE ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUM

İTALYAN BİLİM ADAMI PROF.DR.PARİDE DİOLİ: PROF DR. İNANÇ ÖZGEN’İN EKİBİYLE ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUM

ABONE OL
Nis 18, 2021 15:57
İTALYAN BİLİM ADAMI PROF.DR.PARİDE DİOLİ: PROF DR. İNANÇ ÖZGEN’İN EKİBİYLE ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Amerika kökenli istilacı böcek, Leptoglossus Occidentalis’ın tespitinde 10 yıldır İtalyan bilim adamı Prof.Dr.Paride Dioli ile birlikte çalışan sitemiz yazarlarından Fırat Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Entomolog Prof.Dr.İnanç Özgen’e Italya’dan mesaj var.

İtalyan bilim adamı Prof.Dr.Paride Dioli tarafından  video  olarak iletilen mesaj’da Dioli; “Leptoglossus ocidentalis özel konusu ile ilgili olarak Prof Dr.İnanç Özgen’in ekibiyle çalışmaktan büyük onur duydum” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr.Paride Dioli mesajında;  İtalyan araştırmacıların son yıllarda hem Kuzey Amerika kökenli istilacı böcek, Leptoglossus Occidentalis’ın tespiti ile ilgili olarak  hem de daha önce Türkiye’de görülmemiş olan bazı zararlılar ile ilgili olarak Fırat Üniversitesi’nden Prof Dr.İnanç Özgen’in ekibiyle çalıştıklarını ve bu çalışmaları birçok yayın ile bilim dünyasına kazandırdıklarını söyledi.

Prof.Dr.Dioli mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Leptoglossus ocidentalis özel konusu ile ilgili Prof Dr.İnanç Özgen’in ekibiyle çalışmaktan büyük onur duydum. Bu böcek uluslararası ile literatürde yaprak ayaklı çam tohum böceği olarak adlandırılmaktadır. Biz İtalyan araştırmacılar son yıllarda hem bu konu ile, hem de daha önce Türkiye’de görülmemiş olan bazı zararlılar ile Fırat Üniversitesi’nden Prof Dr.İnanç Özgen’in ekibiyle çalışıyor, birçok yayın ile bilim dünyasına kazandırıyoruz. Kuzey Amerika kökenli olan bu zararlı ilk defa Avrupa’da İtalya’da tespit edildi. Özellikle genç ve yetişkin çam ağaçlarında kozalak ve tohumları emerek zarar yapmaktadır. İtalya’da özel olarak tüketilen ve meşhur olan spagetti sosunun ham maddesi olan çam fıstıklarında özellikle zarar vermesi biz İtalyanları ayrıca ilgilendiren bir diğer özel konudur. Bu vesileyle Türk halkına da sevgilerimi sunuyorum”

İŞE O MESAJ:

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.