DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2259752-0,63%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

GÜZELLİKLER

GÜZELLİKLER

ABONE OL
Nis 23, 2021 04:18
GÜZELLİKLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA Yarışmasında VAN GÖLÜ’nün Fotoğrafı BİRİNCİ Oldu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının düzenlediği çevrim içi fotoğraf yarışmasında, uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı Van’ı, Vanlıları ve Türkiye’yi sevenlerin oylarıyla, finale kalan iki fotoğraf arasından birinci olmayı başardı. Haklı bu başarının, ülkemizin bir başka güzelliğini ön plana çıkarması açısından çok önemlidir. Van Gölü’nün bu haklı başarısı ilde büyük yankı uyandırdı. Uzaydan Van Gölü’nün fotoğrafını çeken Astronot Kate RUBİNS ilde büyük bir sempati kazanmış durumda. RUBİNS için şimdiden, şehrin en önemli değerlerinden biri olan Van kedisi kendisine hediye edilmek için özel olarak hazırlandı ve onu bekliyor. Uzayı yakından gören bir dünyalının evini süsleyecek. Uzay stresini atacak RUBİNS’in. Darısı, Van’da açılacak bir Uzay merkezinde Vanlı astronotların yetiştirilerek, Uzaya Van Kedili ilk uçuşları gerçekleştirebilmekte. Rastgele.

Baskil’in Gururu Şehit Fethi SEKİN’in Oğlu: Burak Tolunay SEKİN

Burak Tolunay; U-16 Milli takımımızın hazırlık kampı aday kadrosuna davet edilerek,  büyük başarıya imza attı. Şehit babasının ülkesine verdiği büyük hizmeti, milli takımda ay yıldızlı formayla taçlandıracağından hiç şüphemiz yok. Futbolda ki önemli yeteneğini umarım çok daha üst seviyeye çıkararak babası gibi Elâzığ’ımızı, Türkiye’mizi gururlandırır. Yolun açık olsun sevgili Tolunay.

Gönlümüzün Kıpırtısı: ZİBİDİ

Düşünün ki bir kuş, sürekli takip ediliyor. Yeni doğmuş bir bebeğin emeklemesinden yürümesine kadar geçen süredeki tüm gelişmelerini takip eder gibi, Türk halkı Doğa fotoğrafçısı Alper TÜYDEŞ sayesinde güzelim Güvercin Zibidinin yaşam macerasını gözlem altına aldı. İyi mi oldu? Hem de çok. Küçük Zibidi gönüllerde sadece güvercin sevenlerin değil, birçok insanın ilgisini çekmeyi başardı. @alpertuydes twitter hesabında Zibidinin yaşam macerasını sizlerde takip edebilirsiniz, alpertuydes.com web sitesinde de birbirinden güzel kuş fotoğrafları mevcut.  Yolun açık olsun sevgili Zibidi. Twitçi yeni nesil güvercin.  Gönül taklacısı.

 

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.