height="132" />
SAADET PARTİSİ PALU’da KONGRE YAPTI

SAADET PARTİSİ PALU’da KONGRE YAPTI

ABONE OL
Nis 14, 2021 17:26
SAADET PARTİSİ PALU’da KONGRE YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Palu ilçe kongresi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kongreye parti il ve ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, faiz üzerinden iktidarı hedef aldı. İl Başkanı Akın, yaptığı açıklamada Ak Parti’nin 179 milyar dolar dış borç faizi ödeyeceğini söyleyerek bu miktarın tarihte daha önce görülmediğini ifade etti. Ak Parti’nin bu 179 milyar dolar faizi esnaf, memur ve işçiden alacağı faiz ve vergi ile ödeyeceğini söyleyen Akın, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Saadet Partisi Palu İlçe kongresinde konuşan Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, “AKP Hükümeti bu yıl tarihimizde görülmemiş bir şekilde 179 milyar dolar dış borç faizi ödeyeceğini açıkladı. Bunun anlamı şu; Amerika’daki bankalardan borçlar alınmış. 1 yılda 179 milyar dolar sadece ve sadece faiz ödeyecek, anapara değil” dedi.

İl Başkanı Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Palu ilçe kongremizi yapmak üzere yoğun bir katılım ile bir araya geldik. Bugün partimizin çatısı altında bizlerle birlikte mücadele eden teşkilat mensuplarımız, kendi ilçesinin saadet ve selameti için çalışan gayret eden ve başaran insanlar olarak hep anılacaklardır.

Sevgili kardeşlerim AK Parti 18 yıldan beri önceki hükümetlerden daha marifetli ve daha fazla bir şekilde Faize çalışıyor. 80 milyon insanın cebindeki parayı Amerika’daki yahudilerin cebine koyuyor, yetmez fabrika satıyor, o da yetmez yüksek vergilerle milletimizi inim inim inletiyor buda yetmez lükse israfa ve şatafata para harcıyor. Bugün bir arabanın üzerindeki vergileri söylemek inanın beni rahatsız ediyor. 100 bin liralık araba 300 bine satılıyor. O da yetmez o arabaya sahip olmak için kredi kullanman gerekir. Bu krediyle birlikte araba sana 500 e geliyor. Oldu mu sana 100 liralık araba 500 lira.

AKP hükümeti maalesef üretime dayalı, kendi öz kaynakları hareket eden bir kalkınma modeli yerine, tamamen tabiri caizse dışarıdan borç alıp betona gömen bir anlayışı hakim kılmıştır. Bu anlayışın doğal sonucu olarak bir avuç insanın ölçüsüzce zenginleşmesi, 80 milyonun fakirleşmesine, esnafın, sanayicinin kan ağlamasına yol açmıştır.  AKP’li idarecilere ben buradan soruyorum Amerika’daki siyonist bankalardan aldığınız betona gömdüğünüz paralar… gençlerimizin işsizliğini çözdü mü hayır işsizlik hat safhada, asgari ücretle geçinen 55 milyon insanı refaha eriştirdi mi hayır, sanayicinin ve esnafın yüzünü güldürdü mü hayır, peki soruyorum dost musunuz düşman mısınız?”

“Düzen köle düzenidir. İnsanlarımız sadece adil bir ekonomik düzenle mutlu olabilir” diyen SP İL Başkanı Abdullah Akın, açıklamasının devamda ise şunları söyledi; “Adil Ekonomik Düzen Prof. Dr. Erbakan Hocamızın mimarı olduğu üzerinde tüm çalışmaları tamamlanmış Adil ve faizsiz bir düzendir. Burada şahısların hiçbir önemi yoktur. Önemli olan siyasi partilerin hangi Sistemi desteklediğidir. AK Parti gider PAK parti gelir, şu şahıs gider bu şahıs gelir, bunun önemi yok. Bizim şahıslarla vakit kaybedecek vaktimizde yok. Mühim olan insanları ezen bu sisteme yani faiz sistemine ve insanları ötekileştiren, aralarındaki kardeşlik bağını çözmeye çalışan sisteme kimin karşı durduğudur” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.