DOLAR 32,3297 0.24%
EURO 35,0672 -0.18%
ALTIN 2.296,120,83
BITCOIN 22770020,42%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

EMNİYETTEN KADES AÇIKLAMASI

EMNİYETTEN KADES AÇIKLAMASI

ABONE OL
Nis 14, 2021 02:16
EMNİYETTEN KADES AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bazı basın-yayın kuruluşlarında “Eski sevgilisi hayatını kabusa çevirdi” başlığıyla yer alan haberde, Kadın Acil Destek Uygulamasına (KADES) başvurulduğu ve sonuç alınamadığı yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu iadeler yer aldı:

“Bazı basın-yayın kuruluşlarında “Eski sevgilisi hayatını kabusa çevirdi” başlığıyla yer alan haberde, Kadın Acil Destek Uygulamasına (KADES) başvurulduğu ve sonuç alınamadığı yönünde mesnetsiz iddialara yer verilmiştir.

İstanbul’da meydana gelen olayda Y.S. isimli şahıs, trafikte seyir halinde iken Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması üzerinden ihbarda bulunmuş, seyir halinde olduğu ve konumu sürekli değiştiği için şahıs telefonla aranarak konumu teyit edildikten sonra görevli ekipler bulunduğu yere intikal etmiştir. Y. S. , kendisini takip ettiğini iddia ettiği eski erkek arkadaşından şikayetçi olmamış, bunun üzerine görevli ekip yanından ayrılmıştır.

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemlerden korumak için hayata geçirilen KADES uygulaması, bugüne kadar 2 milyon 53 bin 916 kadın tarafından cep telefonuna indirilmiş, uygulama üzerinden gelen her “yardım çağrısı”  titizlikle değerlendirilmiş ve 58 bin 374 asıllı ihbara müdahale edilmiştir.

KADES’in başarısı, müdahaleleri ve kamuoyuna yansımalarıyla ortadadır. Uygulamayı kullanan kadınların yüzde 90’ı uygulamayı güvenilir bulmuştur.

Hal böyleyken kadınlarımız KADES’e güvenirken, bu tür haberler ile uygulamanın başarısına gölge düşürülmek istenmekte ve kadınlarımız önemli bir önlemden yoksun bırakılmaya çalışılmaktadır.

Tüm bu iftira ve karalamalara rağmen güvenlik güçlerimiz, aile içi ve kadına karşı şiddetin son bulmasına yönelik çalışmalarına ve kadınlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.