DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.292,290,67
BITCOIN 22762370,82%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

DİSNEYLAND PARİS

DİSNEYLAND PARİS

ABONE OL
Nis 22, 2021 11:49
DİSNEYLAND PARİS
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Disneyland Paris, Paris merkezinin dışında kurulan bu şehir yani Eurodisney bir masal şehri… İçindeki çocuğu yaşatan herkesin zevk alacağı ve kesinlikşe her çocuğun hatta yetişkinin gelmesi gereken bir eğlence merkezi.

Disney deyince sizin de kafanızda hemen kontrolsüzce bir Mickey Mouse görüntüsü beliriyor di mi? Doğal olarak birçoğumuz Disney’i direkt olarak Mickey, Minnie, Donald Duck gibi klasik çizgi film karakterleriyle ve şirin ötesi pembe şatolar ve prenseslerle özdeşleştiriyor olabiliriz, çünkü bunlar artık Disney’in simgeleri haline gelmiş ve beynimize yerleşmiş şeyler.

1 gün içinde her yerini gezip bitirmek imkansız, mümkün olduğunca erken gitmekte yarar var. Planınıza uyuyorsa haftaiçi bir gün tercih edin derim. Biz cumartesi gittik, çok kalabalıktı.

Disneyland 2 bölümden oluşuyor. 1. park daha büyük olan ve daha önce yapılmış olan Disneyland Park. 2. park ise Walt Disney Studios Park olarak geçiyor.

Bu büyülü atmosferde masalsı bir gün geçirip çılgınca eğlenmenin de bir bedeli var tabii ki. 2 park için giriş ücreti bizim gittiğimiz tarihte yetişkinler için kapıda 74 euro idi.

  1. Park denilen asıl büyük park Disneyland Park 5 ana bölümden oluşuyor. Çocuklu misafirler için buradan başlamak mantıklı olabilir.

Main Street, USA parkın giriş kısmı. Sağlı sollu dükkanlar ve ortada koca bir şato var, Uyuyan Güzelin Şatosu. Bu bölgeden kalkan bir trenle tüm parkı gezmek mümkünmüş. O treni yakalamak güzel olurdu, çünkü tüm parkı yürüyerek gezmek epey yoruyor.

Discoveryland, uzay temalı atraksiyonların olduğu bölüm. Burada Space Mountain: Mission 2 mutlaka denenmeli. Aya yolculuk temalı bu roller coaster, yetişkinlere tavsiye ettiğim bir aktivite.

Fantasyland daha ziyade çocuklu misafirler için. Buranın en popüleri “Peter Pan’s Flight”. Her daim çok sıra oluyormuş, hele haftasonu…

Adventureland maceraperestlerin bölümü. Karayip korsanlarının gemisi var burada. Yetişkinler için Indiana Jones and the Temple of Peril mutlaka denenmeli.

Frontierland’de ise vahşi batı rüzgarları esiyordu. Çok vakit geçiremesek de fotoğraf çekilmekten geri durmadık.

Walt Disney Studios Park adlı 2. parkta ise Disney film ve çizgi filmlerinin nasıl çekildiğini anlatan atraksiyonlar ve yetişkinlere yönelik süper roller coasterlar var. Çocuk yoksa ve 2 park aynı günde gezilecekse önce buranın gözde aktivitelerini tüketip sonra diğer parka vakit ayrılabilir.

  1. Parkta binmeden dönmeyin diyebileceklerim:

Rock’n Roller Coaster, bir rock konseri treni, hem de adrenalin dolu…

Twilight Zone Tower Of Terror, korku dolu bir asansör. Terkedilmiş perili bir otelin asansörü sizi en üst kata kadar çıkarıp serbest düşüşe bırakıyor. İçiniz hooop ediyor.

Crush’s Coaster ise kaplumbağalara bindirip uçuruyor sizi. Kaplumbağalar o kadar sevimli ki çocuk işi bir aktivite algısı uyandırıyor.

Bir de sırası az olduğu için tercih ettiğimiz Studio Tram Tour: Behind the Magic aktivitesine katıldık. Sizi bir tramvaya bindirip film setlerini gezmeye götürüyorlar. Bir yerde duraklıyor ve orada deprem, sel ve yangın simülasyonu yapılıyor. Tramvay sular içinde kalıyor, cam kenarında oturanlar hafif ıslanabilir! Bu da ilginç bir aktivite, zamanınız varsa katılın.

Sular geliyor, sel olacak ve daha sonra yağ tankı patlayacak, yangın çıkacak.

Neyse…

Disneyland içinde oteller de var, buralarda kalanların daha uzun süre parkı kullanma olanakları varmış.

Bu kadar anlatım yeterli olmuştur galiba.

Hepinize sevgiler, saygılar, selamlar.

SÜLEYMAN EFE KOCAZEYBEK
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.