DOLAR

32,5550

0.02%
EURO

34,9267

0.19%
ALTIN(gr)

2.423,75

0,07%
BİST 100

0,07%
height="132" />
KEBAN SU ÜRÜNLERİ BALIK ÜRETİM İSTASYONU DEVREDİLDİ

KEBAN SU ÜRÜNLERİ BALIK ÜRETİM İSTASYONU DEVREDİLDİ

ABONE OL
Nis 11, 2021 11:39
KEBAN SU ÜRÜNLERİ BALIK ÜRETİM İSTASYONU DEVREDİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ nün, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ ne devrettiği Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu’ nun devir teslim protokolü DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşma yapan DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR; “İlimiz ve bölge illerinin göletlerinde balıklandırma çalışmalarında önemli hizmetler veren Keban İlçesi Balık Üretim İstasyonu Tarım ve Orman Bakanlığının görüşleri doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredilecektir. Devrin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN ise ; “DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Bünyesinde Keban İlçesinde faaliyet gösteren Balık Üretim İstasyonu sadece Elazığ’ın değil bölgenin tamamında göl ve göletlerin balıklandırılmasında hizmet veren önemli bir istasyon. İstasyonda bu güne kadar verilen hizmetler çok başarılı bir şekilde yürütülmüştür.

Tarım ve Orman Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda balık üretim istasyonları bundan sonra tek elden yürütülecek. Türkiye’de mevcut yedi istasyon Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne devrediliyor.

Üç tarafı sularla çevrili Elazığ, iç sularda en fazla alabalık üreten ve dünyanın birçok ülkesine alabalık ve somon ihracatı yapan bir il. Bu zengin potansiyelin sadece üretim ile değil avcılık yoluyla da zenginleştirilmesi çok önemli.

Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonunun Müdürlüğümüze devrinden sonra bugüne kadar yapılmış başarılı çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini” söyledi.

İl Müdürü KARAHAN, balık üretim istasyonundaki çalışmalarından dolayı başta DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR olmak üzere tüm personele teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.