DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BITCOIN 22964652,39%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ŞİMDİDE COVİD – 19 ANI YARIŞMASI GÜNDEME DÜŞTÜ

ŞİMDİDE COVİD – 19 ANI YARIŞMASI GÜNDEME DÜŞTÜ

ABONE OL
Kas 22, 2022 08:48
ŞİMDİDE COVİD – 19 ANI YARIŞMASI GÜNDEME DÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sağlık Sen “Sağlık Çalışanlarının Anılarında Covid-19 Mücadelesi” konulu  Anı Yarışması düzenliyor. Sendikadan yapılan açıklamada, yarışmaya kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm sağlık çalışanlarının katılabileceği bildirildi.

Sendikadan yarışmayla ilgili şu açıklama yapıldı,

“Anı yarışmamıza kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm sağlık çalışanları katılabilecek.  30 Mayıs’a kadar sağlık çalışanları anılarını aniyarismasi@turksagliksen.org.tr  adresine e-posta yoluyla gönderilecek  veya kapalı zarf içinde, en son 30 Mayıs 2021 tarihi ve saat 17:00’ye kadar Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlıklarına teslim edilecek. Yarışmamızda Birincilik ödülü: 15.000 TL, İkincilik ödülü: 10.000 TL, Üçüncülük ödülü: 5.000 TL, Mansiyon Ödülü: 2.500 TL. Tüm sağlık çalışanlarını yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz”

TÜRK SAĞLIK-SEN ANI YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİDİR

YARIŞMANIN ADI: “Sağlık Çalışanlarının Anılarında Covid-19 Mücadelesi”

YARIŞMANIN KONUSU: Sağlık Çalışanlarının Covid 19 pandemisi sürecinde yaşamış oldukları anılar olarak belirlenmiştir.

YARIŞMANIN AMACI:

Dünyamızı ve ülkemizi saran amansız Covid-19 Pandemisi sürecinde olağanüstü gayret ve fedakârlıkla Türk milletinin bu sinsi virüsün üstesinden gelerek, sağlığına ve normal hayatına kavuşabilmesi için kendi sevdiklerinden çok acı kayıplar vermelerine rağmen, zafiyet göstermeden yapmış oldukları mücadelenin sağlık kahramanlarının anılarıyla anlatılmasıdır. Böylece onların bu mücadelesinin daha iyi anlaşılması, toplumun sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına karşı bilincinin artırılması amaçlanmaktadır. Yarışmaya gönderilen anıların kitap olarak basılıp yayınlanması ile salgınla mücadelenin kahramanları bir kez daha yad edilmiş olacaktır.

YARIŞMANIN ŞARTLARI

·         Yarışmaya kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm sağlık çalışanları katılabilirler.

·         Yarışmaya Seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar.

·         Anılar, daha önce yaşanılan veya şahit olunan bir tecrübenin ürünü olmalıdır.

·         Anılar daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olmalıdır.

·         Yarışmaya bir kişi en fazla üç (3) anı ile katılabilir.

·         Yarışmaya gönderilecek anılar A4 sayfasında, Arial 12 punto, 1 satır aralığı ile bilgisayarda en fazla 5 (beş)  sayfa olarak yazılacaktır.

·         Yarışmaya katılan kişiler, eserlerinin Türk Sağlık-Sen tarafından yayın organlarında yayınlanabileceğini, yapacağı çalışmalarda kullanabileceğini ve bu şartname hükümlerini aynen kabul etmiş sayılırlar.

·         Şartnamelerde belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt halinde Seçici Kurul kararları geçerlidir.

·         Yarışmaya katılan eserlerden uygun görülenler ile dereceye giren anılar Türk Sağlık-Sen tarafından kitap olarak bastırılacaktır.

TESLİM SÜRESİ

Yarışmaya eser sahipleri e-posta veya şubelerimiz aracılığıyla katılabileceklerdir.

Yarışmaya katılacakların eserlerini aniyarismasi@turksagliksen.org.tr  adresine e-posta yoluyla  veya kapalı zarf içinde, en son 30 Mayıs 2021 tarihi ve saat 17:00’ye kadar Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir. Eserlerle birlikte yarışmacılar ad, soyad ve iletişim bilgilerini de göndereceklerdir.

Şubelerin teslim aldıkları eserleri kapalı zarflarla beraber en son 1 Haziran 2021 tarihi saat 17:00’ye kadar “Talatpaşa Bulvarı No:160 Kat: 5  Cebeci-Çankaya/ANKARA” adresindeki Türk Sağlık Sen Genel Merkezi’ne elden veya kargo yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.

SEÇİCİ KURUL

Prof. Dr. Ali YAKICI Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği, Öğretim Üyesi.

Prof. Dr. Fatih SAKALLI-Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğretim Üyesi.

Doç. Dr. Hakan AKÇA Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğretim Üyesi.

Yahya AKENGİN- Şair ve Yazar, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı.

Doç. Dr. Yılmaz YEŞİL- Gazi Üniversitesi, Türk Dili Bölüm Başkanlığı.

(Seçici Kurul üyelerinin isimleri alfabetik sıraya göre yazılmıştır.)

DEĞERLENDİRME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Seçici kurul 5 Haziran 2021 Pazartesi gününden itibaren saat 10:00’da genel merkez binamızda çalışmalarına başlayacak, ödüle değer eserleri belirleyecektir. 10 Haziran 2021 tarihinde sonuçlar ilan edilecektir. Yarışma sonuçları yargıya kapalıdır.

ÖDÜLLER

Birincilik ödülü: 15.000 TL

İkincilik ödülü: 10.000 TL

Üçüncülük ödülü: 5.000 TL

Mansiyon Ödülü: 2.500 TL

ÖDÜL TÖRENİ

Ödüller törenle verilecektir. Ödüller Pandemi şartları uygun olursa 18 Haziranda gerçekleştirilecek Türkiye Kamu-Sen kuruluş yıl dönümünde eser sahiplerine takdim edilecektir. Dereceye giren ve engelli olan katılımcıların ödül törenine katılımı için her türlü tedbir alınacaktır. Ödül törenine katılacak olanların yol ve konaklama ücreti sendikamız tarafından karşılanacaktır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.