DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.326,880,34
BITCOIN 22977962,36%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

KADIN ÇİFTÇİLERLE TOPLANTI

KADIN ÇİFTÇİLERLE TOPLANTI

ABONE OL
Nis 5, 2021 12:57
KADIN ÇİFTÇİLERLE TOPLANTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakiraz Kadın Yaşam Merkezinde, Akçakiraz Belediye başkanı Sabahattin KAYA Elazığ Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN ve Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar AKTAR’ın katılımıyla Akçakiraz Beldesinde yaşayan kadın çiftçilere sözleşmeli tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği ile ilgili toplantı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü KARAHAN; “Akçakiraz Belediye Başkanı, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini pazarlayabilmeleri, yeteneklerini geliştirebilmeleri ve sosyal aktivitelerde bulunabilmeleri için kadın yaşam merkezi açtı. Bizler de Tarım ve Orman Bakanlığının sunmuş olduğu projelerden sizleri haberdar ederek, yaşam merkezinin verimliliğini artırarak, sizlerin aile ekonomisine katkıda bulunmalarını istiyoruz.

Bu gün, günümüzde oldukça yaygın kullanılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve bunların işlenmesine yönelik verilen tarımsal destekleri anlatmak için bir aradayız. Akçakiraz Beldesinde bulunan tarım arazilerini siz değerli kadın üreticilerimiz vasıtası ile alternatif bitkilerin ekimini yaparak değerlendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Akçakiraz Belediye başkanı Sabahattin KAYA ise uygulanacak projeler sayesinde kadınların mesleki beceri kazanmasını sağlayarak, tarımda girişimcilik kapasitelerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.