DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BITCOIN 2257774-0,98%
Elazığ

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KALECİK BARAJI SULAMASI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

KALECİK BARAJI SULAMASI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
Nis 4, 2021 23:55
KALECİK BARAJI SULAMASI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünce  Kalecik Barajı Sulamasının cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi olarak projelendirileceği ve akabinde yatırım programına alınarak inşaatına başlanılacağı bildirildi. Bölge Müdürlüğünce oluşturulan Yenileme Komisyonu çalışmalara başladı.

Kalecik Barajı, Elazığ’ın 100 km kuzeydoğusunda Karakoçan ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Barajın toplam depolama hacmi 12,6 milyon m³, aktif hacmi 7,4 milyon m³’.

DSİ 9.Bölge Müdür Yardımcısı Hacı AKGÜL ’ün başkanlığında teşkil edilen DSİ Yenileme Tespit Komisyonu, Karakoçan Belediyesi toplantı salonunda; Karakoçan Kaymakamı Abdullah ŞAHİN, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan AKBABA, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali ŞİŞ, Karakoçan İlçe Tarım Müdürü Mehmet YILDIZ, Karakoçan Ziraat Odası Başkanı Necmettin TURGUT, Kulubaba Mahallesi Muhtarı Tayfun KIZILGÖZ, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hasan ÖZÜŞ, Tepe Mahallesi Muhtarı Emrah GÜRSES, Yeni Mahalle Muhtarı Kazım GÜMÜŞSOY ve ilgili kurumların teknik personellerinin katılımı ile yapılan istişare toplantısında, talep ve konular değerlendirildi.

Bingöl ilinde faaliyet göstermeye başlayan SÜTAŞ Entegre Tesisi ile birlikte bu bölgede kaba yem üretimi için çiftçilere yönelik önemli gelir getirici tekliflerde bulunması, çiftçilerinde çok hevesli ve istekli olması nedeniyle söz konusu sulama tesisinin cazibeli borulu sulama sistemi olarak yenilenmesi önem arz ediyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.