DOLAR

32,5568

0.02%
EURO

35,0361

0.43%
ALTIN(gr)

2.427,27

0,19%
BİST 100

9722.09

0,19%
height="132" />
BEYAZ NOHUT PROJESİ HAYATA GEÇTİ

BEYAZ NOHUT PROJESİ HAYATA GEÇTİ

ABONE OL
Nis 4, 2021 23:18
BEYAZ NOHUT PROJESİ HAYATA GEÇTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sivrice İlçe Tarım Müdürlüğü Personeli “Beyaz Nohut Projesi” kapsamında Gözeli Köyü’nde çiftçiler ile bir araya geldi.

Beyaz Nohut Projesi dağıtım programına; Sivrice Kaymakamı Yunus Emre VURAL, İl Müdürü Dr.Turan KARAHAN, İlçe Müdürü Okan ERKMEN, Gözeli Köyü Muhtarı Niyazi ÇİNKILIÇ, üreticiler ve teknik personel katıldı.

Programda konuşan İl Müdürü KARAHAN; “ İlçe projelerinin hazırlanmasında işbirliği ve koordinasyon çok önemli. İlçemizin mevcut tarım potansiyelini daha iyi yerlere taşımak için Bakanlığımız, DAP Kalkınma İdaresi ve Fırat Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmalar yapıyoruz.

Beyaz nohut projesi ile 17 çiftçimize %75 hibeli 540 dekar alanda ekim yapılabileceği 7050 kg nohut tohumu ve 5400 kg gübre verdik. Proje ile nohut üretiminin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. Projemizi destekleyen başta Bakan yardımcımız Sayın Mehmet Hadi TUNÇ olmak üzere, Sivrice Kaymakamı Yunus Emre VURAL ve Bitkisel Üretim Genel Müdürümüze siz değerli üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürü konuşmasının devamında pandemi sürecinde Dünyada ve Türkiye’de nelerin yaşandığına değinerek ; “ COVID-19 salgını nedeniyle tarım ve hayvancılığın ekonomiler için ne derece kritik olduğunu bir kez daha gördük. Salgın nedeniyle insanlar, büyük ölçüde eve kapanırken, kısıtlama nedeniyle market, kasap ve manav gibi temel gıda ihtiyaçlarının karşılanabileceği yerlere akın etti. Pek çok ülkede ilk defa insanlar boş raflar ile karşılaştı.

Ülkemizde ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın talimatları doğrultusunda tarımsal üretimin devamlılığı için yapılan çalışmalar sonucu böyle bir sorunla karşılaşılmadığını” söyledi.

Sivrice İlçe Kaymakamı VURAL ise bugüne kadar çalıştığı ilçeler içerisinde tarım ve hayvancılık projeleri konusunda Elazığ ili ve Sivrice ilçesinin çok başarılı olduğunu söyleyerek; “İlçe toprakları bu sayede kaliteli ve verimli çeşitler ile buluşuyor. Çalışmalarından dolayı İl Müdürü Turan KARAHAN ve İlçe Müdürü Okan ERKMEN’e teşekkür ediyorum” dedi.

Program, tohumluk nohut ve gübrelerin üreticilere dağıtılması ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.