height="132" />
KAVAKLI: MÜCADELEYİ DİRİ TUTMAK ADINA DÜNYA KUDÜS HAFTASINI KUTLAYACAĞIZ

KAVAKLI: MÜCADELEYİ DİRİ TUTMAK ADINA DÜNYA KUDÜS HAFTASINI KUTLAYACAĞIZ

ABONE OL
Nis 2, 2021 17:08
KAVAKLI: MÜCADELEYİ DİRİ TUTMAK ADINA DÜNYA KUDÜS HAFTASINI KUTLAYACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin Recep ayının son haftasını “Dünya Kudüs Haftası” olarak ilan etmesi üzerine Hür Dava Partisi Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı bir açıklama yaptı.

Kavaklı açıklamasında; “Kudüs, İslam’ın kontrolüne girdiği günden beri Müslümanlarla birlikte Musevilerin de Hristiyanların da ibadet hürriyetini sağlamıştır. İnsanlar yüzyıllarca huzur ve güven içerisinde inandıkları gibi ibadetlerini yerine getirme konusunda bir sorun yaşamamışlardır.

Ümmet gaflete düştüğü için İşgal edilen Kudüs’ün 88 yıllık esaretine son verip hürriyetine kavuşturmak ve gaflet uykusundan uyandırmak Selahaddin Eyyubi’ye nasip oldu. Bu fetihte en büyük etken, ümmetin Kudüs’ün kurtuluşu hedefinde birleşmeleri oldu. Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilaflar bir kenara bırakıp, ırkçılıktan, mezhepçilikten kurtularak Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur.

Bugün iki milyara yakın Müslüman, kardeşlik hukukunu terek dip ihtilafa düştüğü için siyonistler mübarek beldeleri postalları ile kirletmektedir. Allah, Kur’an’da Mescidi Aksa’dan söz etmiş, çevresi ile birlikte mübarek kılındığını buyurmuştur. Üzerinden binlerce yılgeçse de Müslümanlar Aksa sevdasından vazgeçmeyecektir. Aksa’nın işgal altında olduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere bu uğurda verilen mücadeleyi miras bırakmak en önemli görevlerimizden biridir.

Dünya Müslüman ÂlimlerBirliği’nin çağrısı üzerine, Miraç gecesinin içinde bulunduğuRecebayınınson haftası İslamâleminde ‘Dünya Kudüs Haftası’ olarak anılacaktır. Beyt-ülMakdis’in işgal altında olduğunu unutturmamak ve onun özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına önümüzdekiyıllarda da Dünya KudüsHaftası’nıİnşallah kutlamaya devam edeceğiz.

Vahdetin sembolü olan Kudüs’ünözgürlüğü ve ümmetin birlik ve beraberliğininsağlanması için atılmış her adım bizim için kıymetlidir. Dağılıp bölünmüş Müslümanların Kudüs’ün etrafında birleşmesini Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.