DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.296,320,84
BITCOIN 22872210,83%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

DAĞHAN’da TOKİ KURA ÇEKİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

DAĞHAN’da TOKİ KURA ÇEKİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

ABONE OL
Nis 2, 2021 17:07
DAĞHAN’da TOKİ KURA ÇEKİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Mart’ta Çekilen TOKİ Kuralarına Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan tepki gösterdi.

Yemişlik, Çatalçeşme, Zafran ve Karşıyaka Mahallesi’nde AFAD ve TOKİ işbirliği ile yapılan 4 bin 598 konut için kura çekimi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

TOKİ kura çekimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, karma kura ile hak sahiplerinin mağdur edildiğini söyledi.

Başkan Dağhan; ‘‘Yapılan kura çekiminde TOKİ tarafından vatandaşların istekleri, mevcut ikametgâh adresleri dikkate alınmamış “tabiri caizse ne çıkarsa bahtına” düşüncesi temel alınarak hareket edilmiştir. İnsanların yaşadıkları yerden tamamen farklı bir uç noktaya göndermenin zararları zamanla daha fazla ortaya çıkacak ve anlaşılacaktır. Bu kura çekimi, depremde mağdur olan vatandaşlarımızı farklı bir mahallede yaşamaya mecbur bırakmıştır. Bir başka mağduriyet ise kalabalık nüfuslu ailelere 2+1, az nüfuslu ailelere 3+1 dairelerin verilmesi olmuştur.’’dedi.

Dağhan açıklamasının devamında; ‘‘Dolayısıyla TOKİ mevcut kuraları iptal etmelidir. Vatandaşların ikametgâh adresleri, çocukların okul ulaşımı, aile bireylerinin işyerlerine olan uzaklığı gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak tekrardan kura çekimi yapılmalıdır. Aynı zamanda yer değiştirmek isteyen vatandaşlara süre tanınmalı ve imkân verilmelidir. Gerekli mahallelerde ise vatandaşlarımızın yer değiştirme imkânını kolaylaştırmak amacıyla koordinasyon merkezleri kurulmalıdır.’’dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.