height="132" />
SAĞLIK AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

SAĞLIK AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

ABONE OL
Nis 2, 2021 17:09
SAĞLIK AFET KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, Müdürlüğe bağlı Rızaiye Kampüsü alanında kurulumu tamamlanarak hizmete giren SAKOM  ( Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi) biriminin açılışını gerçekleştirdi.

SAKOM, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülke genelindeki tüm acil ve afetlerde sağlık hizmetlerinin koordinasyonunun yapıldığı ve 7/24 zamanlı çalıştığı merkez olup Kriz Merkezinin ve Kriz Masalarının yapılan planlara uygun olarak düzenli bir şekilde çalışması, sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması ve zamanında sağlanabilmesi, krize müdahale eden diğer kurum ve kuruluşlarla entegrasyon, koordinasyon ve haberleşmenin kurulabilmesi amacıyla ilgili kanun ve yönetmelikler dikkate alınarak kurulmuştur.

Merkezde; Deprem, sel, yangın ve benzeri afet durumlarında, yaralı sayısının çok olduğu kazalarda, özellik arz eden yaralı kurtarma operasyonlarında ve sağlık tesisleri ve ekipleriyle ilgili gelişen krizler yönetiliyor.

İl Sağlık Müdürü  Prof. Dr. POLAT, il genelindeki tüm acil ve afetlerde sağlık hizmetlerinin koordinasyonunun yapıldığı SAKOM biriminde incelemelerde bulunarak, sunulacak hizmetler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Müdürlüğe bağlı olarak aynı alanda hizmet vermekte olan Afet ve UMKE Birimi’ni gezen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT’ a UMKE çalışanları tarafından birimin işleyişi hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.