height="132" />
ERDOĞAN: “TÜRKİYE AŞILAMA KONUSUNDA DÜNYANIN EN ÜST SIRALARINDA YER ALIYOR”

ERDOĞAN: “TÜRKİYE AŞILAMA KONUSUNDA DÜNYANIN EN ÜST SIRALARINDA YER ALIYOR”

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:20
ERDOĞAN: “TÜRKİYE AŞILAMA KONUSUNDA DÜNYANIN EN ÜST SIRALARINDA YER ALIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık sistemi çöken pek çok ülkenin yanında Türkiye’nin salgınla mücadeleyi kararlılıkla sürdüren ülkelerin başında yer aldığını kaydetti.

Salgının ilk aylarında birçok ülkede maske, yoğun bakım yatağı, solunum cihazı gibi konularda kriz, kargaşa yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanların üzerine çöken korku ve umutsuzluk iklimini hatırlayın. Hamdolsun Türkiye hiçbir zaman böyle bir duruma düşmedi. Vatandaşlarımızın sadece sağlıklarını değil, istihdamdan eğitime kadar hayatlarının her alanını kuşatan tedbirlerle süreci yönettik” sözlerine yer verdi.

Türkiye’nin, aşılama konusunda da dünyada en üst sıralarda yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Son kabine toplantımızda, şehirlerimizi vaka sayısı, yoğun bakım yatak sayısı, aşılama oranı gibi kriterlere göre dört gruba ayırarak renklendirdik. Yeni kontrollü normalleşme adımlarını da, bu renklere göre kademeli olarak belirledik. Böylece, durumu iyi olan illerin kazanımlarına sahip çıkmalarını, durumu kötü olan illerin de iyiye doğru gitmek için çalışmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla, o şehirdeki insanlar, hangi renkte yer alacaklarına, dolayısıyla hangi imkânlardan faydalanabileceklerine kendileri karar veriyorlar. Hiç şüphesiz ideal olmamakla birlikte, bu sistemin nispeten adil olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız kabine toplantımızda, illerimizdeki gelişmeleri değerlendirerek, normalleşme haritamızı güncelleyeceğiz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak ülkemizi bu musibetin yol açtığı sıkıntılardan kurtarabileceğimize inanıyorum.”

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.