height="132" />
ERDOĞAN: DOĞAL GAZ KULLANMA İMKÂNI SUNULAN NÜFUSUN ORANI YÜZDE 25’TEN YÜZDE 80.4’E ÇIKTI

ERDOĞAN: DOĞAL GAZ KULLANMA İMKÂNI SUNULAN NÜFUSUN ORANI YÜZDE 25’TEN YÜZDE 80.4’E ÇIKTI

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:19
ERDOĞAN: DOĞAL GAZ KULLANMA İMKÂNI SUNULAN NÜFUSUN ORANI YÜZDE 25’TEN YÜZDE 80.4’E ÇIKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin doğal gaz tüketiminin 2020 yılında 47,7 milyar metreküpe yükseldiğini, doğal gaz abone sayısının 1,3 milyondan 17,5 milyona ulaştığını söyledi.

Erdoğan konuşmasında; “Doğal gaz kullanma imkânı sunulan nüfusun oranı, son 18 yılda yüzde 25’ten yüzde 80,4’e çıktı. Biz göreve geldiğimizde ülkemizde sadece beş il ve 57 yerleşim yerinde doğal gaz kullanılıyordu. Bugün ise 81 ilimizin tamamında 589 yerleşim biriminde doğal gazdan istifade ediliyor. Arz güvenliği bakımından önemli olan doğal gaz depolama kapasitemizi sıfırdan 3,84 milyar metreküpe ulaştırdık” bilgisini paylaştı.

Madencilik alanında yapılanlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Benzer bir atılımı madencilik alanında da yaptık. Geliştirdiğimiz politikalar ve teşvik ettiğimiz yatırımlar sayesinde maden ihracatımız, 680 milyon dolardan 4,3 milyar dolar seviyelerine geldi. Linyit rezervimizi 8,3 milyar tondan 19,5 milyar tona, bor kimyasallarının kurulu kapasitesini 730 bin tondan 2 milyon 753 bine tona yükselttik. Mardin-Mazıdağı’nda, ülkemizde daha önce hiç olmayan dört adet altın izabe tesisinin, Siirt’te de bir adet çinko izabe tesisinin yapımına başladık. Siirt’teki tesisimizi, inşallah yakında faaliyete geçiyoruz. Maden sektöründe faaliyet gösteren işyeri sayısı 3 bin 206’dan 7 binin üzerine, sektörde çalışanların sayısı da 82 binden 130 bine çıktı. İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemizi enerjinin her alanında geliştirmeye, büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz.”

KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.