DOLAR 32,3165 0.19%
EURO 35,1169 -0.07%
ALTIN 2.278,960,08
BITCOIN 22747801,07%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KEBAN’da YÜZDE ELLİ HİBE İLE 13 BİN MEYVE FİDANI DAĞITILDI

KEBAN’da YÜZDE ELLİ HİBE İLE 13 BİN MEYVE FİDANI DAĞITILDI

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:22
KEBAN’da YÜZDE ELLİ HİBE İLE 13 BİN MEYVE FİDANI DAĞITILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keban İlçe Tarım Müdürlüğünün yürütmüş olduğu meyveciliği geliştirme projesi kapsamında üreticilere %50 hibe desteği ile ceviz, bıttım ve kayısı fidanı dağıtıldı.

Keban İlçe Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen törene; Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN, İlçe Müdürü Ziyaddin SEÇKİN, İl Genel Meclisi Üyesi, Muhtar ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü KARAHAN; “ Keban ilçesinin tarımsal faaliyetlerine katkıda bulunmak için hazırladığımız proje ile bugün 7 bin ceviz, 3bin kayısı ve 3 bin bıttım fidanını %50 hibe desteği ile siz değerli çiftçilerimize dağıtıyoruz.

Yaklaşık bir yıldır sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen pandemi, gıda arzının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu zorlu süreç insanların tarıma yönelmesine neden oldu. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla salgının görüldüğü ilk günden itibaren teşkilatlarımıza verdiği talimatlar doğrultusunda tarımsal üretimimize hızlı bir şekilde başladık ve şu anda da devam ediyoruz. Dağıtacağımız fidanlar bu çalışmanın bir parçası.

Bilindiği gibi Keban ilçesi Alabalığın başkenti ve Türkiye’de alabalık üretiminde birinci sırada. İlçede Alabalığın yanı sıra bitkisel ürün çeşitliliğini artırarak üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmesi için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Toprakla buluşacak bu fidanlar dört beş sene sonra meyve olarak üreticilerimize ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır” dedi. KARAHAN konuşmasının sonunda projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek üreticilere hayırlı olmasını diledi.

İlçe Müdürü Ziyaddin SEÇKİN ise Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında %50 hibe ile 13 bin meyve fidanı dağıtılacaktır. İlçemiz için önemli olan bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta İl Müdürü Turan KARAHAN olmak üzere herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.