DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,1004 -0.1%
ALTIN
BITCOIN 22763680,69%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KAVAKLI: USULSÜZLÜKLER HALKIMIZI RAHATSIZ ETMİŞTİR

KAVAKLI: USULSÜZLÜKLER HALKIMIZI RAHATSIZ ETMİŞTİR

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:32
KAVAKLI: USULSÜZLÜKLER HALKIMIZI RAHATSIZ ETMİŞTİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı 24 Ocak depreminin ardından yapılan deprem konutlarının AFAD tarafından karma çekilen kuraları ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Kavaklı, “Kuralarının toplu ve karma çekilmesi kabul edilir değildir” dedi.

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından yapımına başlanılan deprem konutlarının kuraları karma olarak çekildi. Karma çekilen kuralar ile ilgili HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı yazılı bir açıklama yaptı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “24 Ocak 2020 depremi sonrasında TOKİ konutlarının yapımı ve kura çekimleri ile ilgili yanlışlar devam ediyor. Yapımı biten konutların her kura çekimleri sonrasında kura ile ilgili gündeme düşen halkın tepkisi, yapılan yanlışların göstergesidir. Dilek ve Petek siteleri kura çekimleri yapıldığında hak sahipleri haftalarca mağduriyetlerini ve yapılan hataları dile getirdi. Karşıyaka mahallesinde vatandaşa ait arsalarda yapılan ve satışa çıkarılan konut ve dükkânların satışından halkın tepkisi üzerine ancak vazgeçilebildi. Son olarak yine toplu ve karma kura çekimi adeta bardağı taşıran son damla oldu. 4700 konutun kuralarının toplu ve karma çekilmesi kabul edilir değildir. Bu kura çekimi vatandaşı kendi mahallesinden ayrı başka bir mahallede yaşamaya mecbur bırakmıştır. Bazı blokların sadece zemin katlarının kuraya tabi tutulması, nüfusu kalabalık ailelere 2+1, nüfusu az olan ailelere de 3+1 dairelerin verilmesi büyük haksızlık olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca ‘Bizmişen’ gibi konumu gelişmeye elverişli yerlerdeki konutların ve 3+1 gibi geniş olan bazı dairelerin kuraya tabi tutulmaması söz konusu yerlerin ranta dönüştürüleceği algısını oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Başkan Kavaklı, “HÜDA PAR olarak defaten konutların mahalle kültürüne uygun, halkın sosyal yapısına muvafık yapılması gerektiğini deklare ettik. Depremin yaraları halen taze iken barınma ile ilgili gelen bu usulsüzlükler halkımızı rahatsız etmiştir. Yanlışta ısrar etmenin manası yoktur. Bir an önce rahatsızlıkları sonlandıracak doğru yöntem ve uygulamalara dönülmelidir. Kura işlemi yeniden gözden geçirilmelidir. Kurası çekilen evler ile ilgili becayiş yolu ayrıca açılarak bir nebze de olsa yapılan yanlışı telafi yoluna gidilmelidir. Kurada ismi çıkan ve becayiş yapmak isteyen vatandaşlarımıza becayiş kolaylığı sağlanarak, birbirilerine rahatça ulaşacakları, buluşup anlaşacakları bir ortam hazırlanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.