DOLAR 32,3914 0.21%
EURO 35,2434 0.04%
ALTIN 2.323,250,19
BITCOIN 22957852,85%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 MART’ta KADIN ÇALIŞANLARLA BİR ARAYA GRLDİ

8 MART’ta KADIN ÇALIŞANLARLA BİR ARAYA GRLDİ

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:31
8 MART’ta KADIN ÇALIŞANLARLA BİR ARAYA GRLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Daha yaşanabilir bir dünya, kadınlarımızın sevgi dolu yüreği, sınırsız fedakarlığı ve cesaretiyle mümkün olacaktır. Kadınlarımızın gücü, yarınlara duyduğumuz güvenin temelini oluşturmaktadır. Cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız, geleceğe yürüyüşümüzde en önemli gücümüzdür.” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bayan çalışanlarıyla bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi ve Kadın Meclisi tarafından Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen buluşmaya, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın eşi Ayşe Yırık, Fırat Üniversitesi Rektörü Dr. Fahrettin Göktaş’ın eşi Hülya Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse’nin eşi Hatice Köse, Emniyet Müdürü Celal Sel’in eşi Neşe Sel, Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Seher Sönmez, Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Tuba Demirkıran ve Kadın Meclisi üyeleri ile Elazığ Belediyesi bayan çalışanları katıldı.

Program öncesi Başkan Şerifoğulları, eşi Arzu Şerifoğulları ile birlikte konuklara çiçek hediye ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Buluşmada ilk olarak söz alan Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Tuba Demirkıran yaptığı konuşmada, “Kadınlarımızın güçlendirilmesi noktasında desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kadınlarımızın aile kurumunun temeli, geleceğin mimarları olduğunu ifade ederek, “Bizler için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ sözünün muhatabı olan kadınlarımız, her daim hayatımızda en müstesna yere sahiptir. Tarih boyunca da Türk kadını siyasi, sosyal ve kültürel hayatımızda hep başrolde yer almış, sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük rol üstlenmişlerdir. İstiklal mücadelemizin Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır.

Vatanın, milletin bakası için 15 Temmuz gecesi tanklara, toplara, mermilere kendilerini siper eden bizim kadınımızdır. Terörle mücadelemizde vatanı ve milleti için en kıymetli varlıkları olan evlatlarını şehit veren bizim kadınlarımızdır.

Tarih boyunca bu milleti zaferden zafere taşıyan, bu kutlu vatan topraklarını inşa eden en önemli güç bizim kadınlarımızdır. Bu vesileyle bir kez daha şehit analarımıza, şehit eşlerine sonsuz minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.” diye konuştu.

Elazığ Belediyesi olarak kadınların güçlendirilmesi adına önemli adımlar attıklarını ve bu noktada çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, “Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezimiz ve EBEGEM çatısı altında düzenlediğimiz kurslarla sizlerin yaşamlarına yeni pencereler açıyoruz. Kurduğumuz Kadın Meclisimiz yürüteceği çalışmalarla, kadınlarımızın yaşamlarına dokunacak, onların gücünü harekete geçirecek çok anlamlı çalışmalara imza atacaktır. Kadınlarımızın ekonomik yaşamda yer alması ve kendi üretimlerine değer kazandırmaları amacıyla açacağımız Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı bizim en değerli projelerimizden biridir.

Elazığ Belediyesi olarak her alanda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayan çalışmaları önceleyerek kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamlarını zenginleştirecek projelerimizi bir bir hayata geçirerek yolumuza ışık, geleceğimize rehber olan kadınlarımızın gücüne güç katmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu şehre hizmet ederken birlikte yol yürüdüğümüz ve kader birliği yaptığımız bu güçlü ve güzel ailenin birer ferdi olan siz değerli kardeşlerime emekleriniz ve gayretleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah güç birliği içerisinde bölgesinde hızla gelişerek, büyüyen bir şehir inşa edeceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Buna inancımız tamdır. Yaşamlarımıza yön veren, şekillendiren siz değerli hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam sürmenizi diliyorum.” diye konuştu.

Program sonunda Başkan Şerifoğulları eşi Arzu Şerifoğulları ile birlikte katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tek tek kutlayarak hediyeler verdi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

Program, Başkan Şerifoğulları ve konukların, Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda açılan Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezmeleriyle sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.