DOLAR 32,3439 0.28%
EURO 35,1423 0%
ALTIN 2.312,771,56
BITCOIN 22867632,58%
Elazığ
°

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

ELAZIĞ DEVA PARTİSİ KADINLAR 8 MART GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ELAZIĞ DEVA PARTİSİ KADINLAR 8 MART GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:34
ELAZIĞ DEVA PARTİSİ KADINLAR 8 MART GÜNÜ ETKİNLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Elazığ İl Yönetimi  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle,  Merkez İlçe Yönetiminin katkılarıyla Sugözü Mahallesinde, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlar adına fidan dikim programı gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Elazığ İl başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinilerek yapılan açıklamada;

“8 Mart; dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdığı, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür.

Kadına yönelik ayrımcılığı, dünyada sömürünün, şiddetin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir.

Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı; aile içinde başlayarak, toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir. Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır.

Ülkemizde nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız; yaşamın her alanında varken; karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde, politikada aynı oranda temsil edilememektedir.

Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan Deva Partisinin Kuruluş aşamasında ve her kademesinde biz kadınlara olan güvenini şöyle belirtmektedir

“Biz kadınları güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi bir konuma getirmek için çalışacağız. Kadınlara yönelik ayrımcılığa sebep olan her türlü uygulama ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Siyasette kadın sayısını artırmak için çalışacağız. Siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir.”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği problemi; ekonomik ve toplumsal hayatın eşitlik ilkesi kapsamında düzenlenmesiyle mümkündür. Biz Deva partisi olarak parti tüzüğümüz de belirttiğimiz gibi %35 lik kadın kotamiz ile  türk siyasi tarihinin en büyük kotasını kadınlarımıza ayırırken Kadınları toplumsal hayat dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan ve uygulamalardan da vazgeçilmesini istiyoruz.

Bizler; Deva Partisi Elazığ İl Yönetimi Kadın üyeleri olarak; Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi ; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, şiddettin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir Türkiye ve dünya istediğimizi burdan sesleniyoruz.

8 Mart; 1857 yılında, ‘’Eşit İşe Eşit Ücret” “Sendikalaşma ve Oy Hakkı” için kadınlar tarafından başlatılan ve canları pahasına verilen mücadelenin yıl dönümü olarak, emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkarak kadın sorunlarının duyurulduğu dünya tarihine 8 Mart Dünya kadınlar günü olarak Geçilen bu günde  Bizde Elazığ Deva Partisi  Kadın Çalışmaları Başkanlığı Olarak 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde yaşanan deprem de Hayatını Kaybeden Kadınlarımız unutmayıp ve merkeze bağlı Sugözü mahallemizde kadın muhtarımızda ziyaret ederek onunda önderliğinde rahmeti rahmana kavuşan 18 kadınımızın adının yaşayacağı 18 fidanimizi toprakla buluşturacağız . Bu doğrultuda depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızada Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.