DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,740,33
BITCOIN %
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BÖLGEDE BİRİNCİ OLDU  MÜFTÜ ÖDÜLLENDİRDİ

BÖLGEDE BİRİNCİ OLDU MÜFTÜ ÖDÜLLENDİRDİ

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:40
BÖLGEDE BİRİNCİ OLDU  MÜFTÜ ÖDÜLLENDİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Müftüsü Selami Aydın; Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Doğu Anadolu Bölge 1’incisi olan Hafız Abdullah Üçer’i ödüllendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik olarak her yıl düzenlenen yarışmada Doğu Anadolu Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 14 yaşındaki Hafız Abdullah Üçer’i makamında kabul eden Müftü Aydın Hafız Üçer’i tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Küçük hafızın yetiştiği Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Yusuf Yazar ve babası Hafız Zülfü Üçer’i tebrik ve takdir eden Müftü Aydın, Abdullah Üçer’in Elazığ’a büyük bir gurur yaşattığını ifade etti.

16 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek Türkiye finalinde öğrencimize muvaffakiyetler dilediğini belirten Müftü Aydın;

“Elazığ’da hafızlık müessesi geçmişten günümüze güçlü bir geleneğe sahiptir. Bize düşen ise çıtayı daha yükseklere çekerek Kur’an hizmetindeki hafız sayımızı arttırmaktır. Bu çerçevede İl Müftülüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.

Peygamber Efendimiz; “Sizin en hayırlınız Kur´an´ı öğrenen ve öğretendir.” buyurmuştur. Dolayısıyla yavrularımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemesi ve hocalarımızın da ilahi kelamın ezberletilmesindeki emeği bu hadis-i şerifte belirtildiği üzere “en hayırlılar” kervanına katılmaktır.

Bölge birincisi olan öğrencimizi, kendisini yetiştiren hocalarımızı ve ailesini tebrik ediyorum. Türkiye finaline katılacak olan öğrencimize de muvaffakiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.