height="132" />
SİZ SINAVLARDAN KORKMAYIN, SINAVLAR SİZDEN KORKSUN…

SİZ SINAVLARDAN KORKMAYIN, SINAVLAR SİZDEN KORKSUN…

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:00
SİZ SINAVLARDAN KORKMAYIN, SINAVLAR SİZDEN KORKSUN…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne zaman, nasıl başlayacak derken yüz yüze eğitimin başlangıç tarihi ve liselerde ilk dönem yapılamayan sınavların tarihi yarınki kabine toplantısının ardından belli olacak.

Covid-19 illeti sebebiyle yaklaşık bir yıldır on-line olarak devam eden eğitim geçen hafta köy okullarında yüz yüze olarak başlamıştı. 1 Mart itibariyle de ilkokullar ile 8 ve 12. sınıflar için başlanacağı söylenmişti. Sonrasında yapılan açıklama ile illerdeki vaka sayılarına göre karar verileceği ve bu kararın kabine toplantısının ardından açıklanacağı duyuruldu.

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ve ertelenen sınavların yapılacak olması bazı öğrencileri mutlu etse de, sosyal medya üzerinden yapılan serzenişlerden anladığımız kadarıyla çoğu öğrenciyi maalesef mutlu etmemiş görünüyor.

Günlerdir “sınavlar iptal edilsin” şeklinde sosyal medyada yapılan yorumlara yönelik Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yapıp sınavların ertelenmesinin öğrencilerin çalışma yükünü arttıracağını ifade ederek, sınavların yeniden ertelenme durumunun gündemde olmadığını açıklamıştı.

Geçen sene de LGS ve YKS öncesi aynı yorumlara şahit olmuştuk. Sınavlar iptal edilsin… Edilsin de nereye kadar…

Geçen sene sınavlar iptal edilmedi. Allaha şükür tedbirli bir şekilde yapılan sınavlarda virüsle alakalı korkulan bir şey olmadı. Şu anda aynı isteği lise sınavları için de istenirken duyuyoruz.

Bakan Selçuk çok mantıklı bir açıklama yapmış. Fakat anlayana…

Bana göre öğrenciler evde oturmaktan iyice tembelliğe alıştı. Bunu nereden çıkardın diye düşünenler olabilir… Yapılan yorumları takip ettiğimizde direkt sınavlar iptal edilsin denildiğini görüyoruz, bir tek öğrencinin virüsten korkuyoruz sınavdan değil, sınavlar on-line yapılsın şeklinde hiç bir paylaşımını görmedim. Benim buradan çıkardığım sonuç çocuklar aylardır evde olmalarına rağmen derslerine gereken önemi göstermediklerinden dolayı sınavların iptalini istiyorlar.

Şu pandemi döneminde eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Gençler şu an bunun öneminin farkında olmayabilirler fakat kendilerinde yarattığı eksikliği ilerleyen zamanlarda maalesef fark edeceklerdir.

Sözün özü sevgili gençler,

Yaklaşık bir yıldır hepimiz zor ve sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Herkes kendi üzerine düşen işini, görevini yapmaya çalışıyor. Sizin tek göreviniz dersleriniz ve sınavlarınız… Online eğitimleri takip edip ders tekrarı yaptıktan sonra sınavdan korkacak bir şey yok. Aksine evde olduğunuzdan dolayı daha rahat bir şekilde derslerinize çalışmış olmanız gerekiyor. Şimdi türlü bahaneler üretip, sosyal medyada sınavların iptalini isteyerek zaman kaybetmek yerine çalışın ve sınavlarınıza girin.

Siz sınavlardan korkmayın, sınavlar sizden korksun…

ZÜBEYDE DURAN

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.