height="132" />
L Empire OTTOMAN

L Empire OTTOMAN

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:00
L Empire OTTOMAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’da yaşamam sebebi ile Avrupalılar neden Osmanlı değil de Ottoman diyorlar diye çok defa kafamda soru işareti oluşmuştu. Bu sebepten Avrupa kaynaklarından araştırıp edindiğim bilgi şu şekilde.

Osman Gazi’nin gerçek ismi Ataman Bey’dir. Bu sebeptendir ki Avrupa’da Osmanlı İmparatorluğu değil L empire Türk OTTOMAN olarak geçer.

Aşağıdaki Resimde de Bizans ve Avrupa kaynaklarındaki Ataman Bey’in giyim şekli resmedilmiştir. (Alp Kıyafeti)

Osman Bey adına basılmış Nümizmatik Para ve Osmanlıca kayıtlı arşiv belgesi yok. Elimizde o döneme ait sadece Bizans ve Avrupa kaynakları var ve bu kaynaklarda Osman değil, Ataman adı geçiyor. Ertuğrul Gazi’nin oğlu Ataman Bey’den sonra Orhan, Murat ve Yıldırım tahta çıkıyor. Tamamı etimolojik köken olarak Türkçe isimler. Ataman ve Yıldırım arasındaki dönemde Ak Sungur, Alp gibi Türkçe isimler sıkça karşımıza çıkıyor. Osman Bey’in adının Atman veya Ataman olduğu görüşüne daha yakın duruyorum. Atman veya Ataman Bey’in Hıristiyan olma ihtimali yok. Konar, göçer olduklarından Kıpçak izleri taşıdıklarından Orta Asya geleneklerini devam ettiriyorlar. Ancak Ataman Beyliğinde Müslümanlık yüzeysel anlamda yaşanıyor.

Peki asırlardır Ataman Bey’in ismi neden Osman Gazi olarak bizlere anlatılıyor ya da bizlere empoze edilmeye çalışılmış.

Ucu açık bir soru .

SÜLEYMAN EFE KOCAZEYBEK
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bir 1 kişi görseli olabilir

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.