height="132" />
Prof.Dr. Yüksel ARSLANTAŞ

Prof.Dr. Yüksel ARSLANTAŞ

ABONE OL
Nis 7, 2021 10:15
Prof.Dr. Yüksel ARSLANTAŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof.Dr.Yüksel Arslantaş 1972 Yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra  1987’de Atatürk Üniversitesi Tarih öğretmenliği bölümünde başladığı yüksek öğrenimini, Fırat üniversitesi Tarih bölümünde başarılı bir şekilde tamamladı.

1995-99 yılları arasında MEB’de Tarih Öğretmenliği yapmıştır. 1996 yılında Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü “Eskiçağ Anabilim Dalında asistan olarak göreve başladı. 2003 Yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktora eğitimini tamamladı. 2005 Yılında aynı fakülte de Yardımcı Doçent oldu. 2015 yılında aldığı Profesör unvanıyla görevini ifa etmekle beraber Arkeoloji anabilim dalı başkanlığını da yürütmektedir. Evli ve biri erkek biri kız olmak üzere 2 çocuk babasıdır.

Ulusal ve Uluslararası birçok makalesinin yanında iki eseri daha vardır. Bir çok panel ve sempozyumda görev almış, kimi zaman başkan kimi zaman ise konuşmacı olarak katılmıştır. İyi derece Arapça, İngilizce, Osmanlıca bilmektedir. Etkili hitabete sahip, Türkçeyi de kullanma becerisi oldukça yüksektir.

Harput Tarihini çok iyi bilmektedir. Birçok arkeolojik kazılara katılmış ve bu alanda çalışmalar yapmıştır. Eski Çağ alanında uzman olmasına karşın tarihin bazı alanlarında da söyleyecek bir sözü mutlaka olmuştur. Genel Kültürü oldukça iyidir.

Birçok gazete, dergi ve internet haber sitelerinde şiirleri ve makaleleri yayımlanmıştır.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.